Microcatalunya: Benvinguts a la Catalunya menys transitada!

portada_micropobles_final.aiViure amb més calma és possible. O això és el que demostren els autors de Microcatalunya. Un viatge pels pobles més petits després d’un viatge en furgoneta que els ha portat a visitar 50 pobles amb menys de 500 habitants del nostre país amb l’objectiu de descobrir com són i com viuen els seus habitants. A través de més de 300 pàgines plenes de mapes, textos i sons descobrim com la tradició i els costums dels micropobles han aprés a (con)viure amb els nous aires de modernitat del segle XXI.

Els responsables en són el periodista Marc Serena –autor de La volta als 25 i Això no és africà-, i el fotògraf Edu Bayer –col·laborador de mitjans com The New York Times o The Wall Street Journal-, que l’any 2012 van concebre aquest projecte local. Inspirats en Catalunya visió, un llibre de Josep Vallverdú i Ton Sirera, que als anys 70 van decidir retratar una Catalunya rural que poc a poc s’esvaïa, Serena i Bayer han aconseguit demostrar com aquesta Catalunya encara segueix viva.

Una parella de músics que viu i treballa a Ulldemolins, les princeses de Capafonts que viuen en una barraca al bosc per conviure amb plena harmonia amb la naturalesa, les polèmiques franquistes que encara es viuen a Caseres, o la remeiera de Sanaüja que, tot i la pèrdua de memòria, segueix mantenint viva les seves arts curatories. Són alguns dels exemples de la Catalunya desconeguda, màgica i poètica que podem visitar a través aquest llibre.

microcatalunya-micropobles-catalunya

microcatalunya-micropobles-llibre-catalunya

Estem parlant, però, d’un projecte polifacètic. A més de fer el viatge, iniciat al 2014, pels 50 pobles del nostre territori, en Marc i l’Edu han protagonitzat un espai a El Matí de Catalunya Ràdio en el que han anat explicant les seves experiències i aventures pels més de 14.000 km que han recorregut. Finalment, el 28 de novembre el llibre Microcatalunya, editat per Edicions Sidillià i guanyador del Premi Carles Rahola de comunicació local, va sortir a la venta.

En resum, es tracta d’un valuós testimoni de la Catalunya del passat que viu en el present, de petites grans històries que passen al voltant de casa nostra i d’una humanitat que es deshumanitza ràpidament. Una fidel fotografia dels secrets que s’amaguen als micropobles del nostre país.

Microcatalunya
Marc Serena i Edu Bayer
Edicions Sidillà
Preu: 23,50€
www.microcatalunya.cat

Comparteix

Etiquetes:

Comentaris

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús