Visita a la Cripta del Convent dels Àngels de Barcelona

Has visitat algun cop una exposició dins una cripta? Com t’imagines la cripta de l’antic Convent dels Àngels de Barcelona?

Si busquem al diccionari la paraula ‘cripta’, etimològicament la paraula significa ‘amagar’, així doncs es tracta d’amagar o ocultar les despulles sagrades a ulls profans.

Si algun cop has visitat una cripta, normalment no és un espai gaire amable, de fet és tot el contrari, sol ser un espai obscur i tètric, on s’hi respira un ambient impregnat de misteri.

Però la cripta de l’antic Convent dels Àngels de Barcelona, situada a l’actual seu del FAD (Foment de les Arts i del Disseny) a la plaça dels Àngels, és una excepció.

La cripta, situada al Fòrum del FAD, és una sala petita de 30m2 que s’accedeix mitjançant unes escales subterrànies. La sala és plena de llum i color, on podem trobar exposicions situades als nínxols. El vermell i el blanc són els colors protagonistes, que trenquen amb la solemnitat de l’espai.

Tota la sala va ser remodelada per l’estudi XNF Arquitectes l’any 2003 i van convertir els 35 nínxols en unes vitrines on exposar petits objectes, excepte d’un, que ha quedat com emblema del passat de l’antic convent. La cripta, a més, compta amb una sala annexa per a projeccions i petites reunions.

Vaig descobrir aquesta sala quan vaig anar a visitar una exposició sobre La Caputxeta Vermella dins la programació infantil Món Llibre i va ser una sorpresa veure la cara dels més petits mirant encuriosits dins dels nínxols.

Actualment aquesta sala és oberta al públic dins de la programació d’exposicions del FAD.

Us recomano visitar la cripta de l’antic Convent dels Àngels de Barcelona perquè és un viu testimoni de la història de l’organització territorial de la ciutat de Barcelona, que actualment ha quedat en desús des d’un punt de vista sagrat.

Qui sap, si en un futur, els nostres actuals cementiris es podran reconvertir en un espai cultural on albergar exposicions.

Comparteix

  Etiquetes: , ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús