Mirar la Mort: Història de les Màscares Mortuòries

‘Aquesta publicació voldria ser: una invitació a reflexionar sobre l’absència, un acompanyament al món dels morts, una eina per observar les pràctiques del passat, un manual per plantejar la presència’. (Gorka López de Munain).

mirar-la-mort-blind-books

Fa un parell de setmanes, a la Festa dels 10 anys dels Vespres de la UB, vaig descobrir l’editorial Blind Books i un dels seus llibres ‘Mirar la Mort. Breu història de les màscares mortuòries’. Al final, me’l vaig acabar comprant.

La publicació repassa la història de les màscares mortuòries, un art oblidat que com bé diu el seu autor, Gorka López de Munain, ‘és una història de la relació de les persones amb la mort’.

El recorregut s’inicia amb els cranis de Jericó, modelant el rostre del difunt amb guix aplicat directament sobre la calavera. També repassa la història de les màscares a l’edat mitjana i durant el segle XIX, moment en el que es converteix en un fet habitual.

antoni-gaudi-barcelona

La publicació està acompanyada d’unes fotografies de màscares mortuòries de personatges il·lustres com ara Marià Fortuny, Antoni Gaudí i Friedrich Nietzche entre d’altres.

Trobareu més informació sobre Blind Books a la seva pàgina web i a la seva fanpage a Facebook.

Una publicació altament recomanable per a tots aquells que us agrada el misteri!

Comparteix

  Etiquetes:

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús