Visita al Museu “La Retirada. Febrer 1939” a Camprodon

Cotxes, fusells, morters, diaris o làpides són alguns dels objectes que el visitant pot trobar a l’exposició/museu “La Retirada. Febrer 1939” al número 56, del carrer València, de Camprodon.

guerra-civil-camprodon

La Retirada” mostra estris i armes abandonades a la Vall de Camprodon per les tropes republicanes en el seu èxode a França, que durant els últims 20 anys han anat recollint Alexandre Cuadrado i Lluís Bassaganya amb la col·laboració de Christophe Bartre.

Els promotors d’aquesta exposició, no tenen cap més objectiu que donar a conèixer els nombrosos estris de matar que foren utilitzats pels dos bàndols contendents en la sinistre guerra civil espanyola del 1936-1939. […] Les idees i els dogmes que simbolitzaven ja estan per sempre sota la llosa del passat, però no pas de l’oblit. Aquí es mostra un inventari sentimental i absolutament pacífic de la més incivil de les guerres”.

camprodon-retirada-exposicio

generalitat-guerra-civil-camprodon

guerra-civil-camprodon-expo

Tots els objectes exposats són impressionants, i per una persona que no està acostumada a veure material de guerra de tant a prop és molt colpidor. Els objectes ens fan una idea de la barbàrie de la guerra.

L’exposició també explica l’accident aeri del 27 de juliol de 1944, al Puig de les Agudes, del caça bimotor Bristol Beaufighter MK VI nº 164 del 414 TACTICAL ASQUADRON de la USAAF, en el que van morir els dos joves pilots Harry E. Sharp i William J. Barrons.

expo-camprodon-generalitat

cotxe-guerra-civil-camprodon

L’entrada a l’exposició/museu ‘La Retirada’ és gratuïta.

La Retirada. Febrer 1039
Carrer València, 56 (Camprodon)
www.laretirada.com
Entrada Lliure

Comparteix

  Etiquetes: ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús