SANT JOAN DESPÍ – can Po Cardona

L’arquitecte barceloní Juli Maria Fossas (1868-1946) progressivament va anar deixant un modernisme molt treballat  per arribar al noucentisme tot passant  per una sèrie de cases barates del Foment de la Propietat que es troben entre ambdues tendències estilístiques.

A Sant Joan Despí va realitzar dos projectes per a Miquel Cardona: la seva casa del carrer Ribes, el 1925, i la reforma de la masia coneguda com Can Po-Cardona, el 1927, al Camí del Mig.

La reforma de la masia consistia en la construcció d’una torre, l’afegit d’un cos lateral i una reforma interior i, en el seu disseny, va ser coherent en l’origen barroc de la mateixa.

La façana és recoberta per tota una sèrie d’esgrafiats, obra de Gabriel Caldés, també d’inspiració barroca. Tracten de diferents temàtiques: les quatre estacions, representacions de personatges públics catalans (Francesc Cambó,  Àngel Guimerà, Mossèn Cinto Verdaguer), efígies de músics (Granados, Chopin, Wagner, Beethoven), instruments musicals, escenes de cacera, cistells de flors, garlandes, pageses, etc.

Quan es visita Sant Joan Despí per contemplar l’obra de Jujol, és recomanable allunyar-se una mica del centre per poder veure també aquesta masia.

http://vptmod.blogspot.com/2011/04/badalona-cases-foment-de-la-propietat.html

http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=200

Comparteix

    Etiquetes: ,

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús