Mas Pau, cuina fina i elegant a l’Alt Empordà

Mas Pau

Neix al 1960 a una masia del segle XVI amb la dedicació absoluta de la família Reig. Anys més tard, en Toni Gerez i Xavier Sagristà, cap de sala i cap de cuina del Bulli durant més de 10 anys, no dubten ni un segon en posar-se al capdavant d’aquest temptador projecte. L’experiència, la professionalitat i el rodatge que porten en el sector els ha fet estar on son ara: restaurant ubicat a una masia preciosa amb una estrella Michelin sota el braç i amb totes les taules plenes al cap de setmana. Repte superat.

Mas Pau

La masia està impecablement restaurada. Uns amplis jardins perfectament cuidats l’envolten donant-li certa tranquil.litat. Dins… és una altre cosa. Les parets estan plenes de quadres i les tres sales que reben a tots els curiosos que venen amb ganes de gaudir d’un gran sopar gastronòmic, estan repletes d’antiquaris. L’interior et remunta a anys enrere. L’estil és molt rústic i del tot clàssic.

Mas Pau

Mas Pau Mas Pau

Ells son la bomba.

El Toni és el gerent, el que s’encarrega de que tot vagi bé. Està a tot arreu i pendent de tot. No se li escapa res. La seva màxima prioritat és que la gent estigui a gust i no els hi falti de res.

El Xavier és tot just al contrari. Està amagat al seu raconet preferit: la cuina. Si pot, evita sortir a la sala. Gaudeix del que fa i es preocupa de que els plats surtin impecables.

El servei és perfecte. Dues o tres persones dedicades a cada sala i, juntament amb el Toni i el Xavier, aconsegueixen que els plats surtin sense cap tipus de demora.

Tipus: no m’atreveixo a definir-la. El que sí puc dir és que és extremadament elegant, fina i imaginativa. Vaig tenir la oportunitat de provar el “Menu Degustació Primavera 40 aniversari”:

  • Snacks:
    • Macarrons d’arròs a la carbonara i parmesà – diferent, imprevisible i inesperat.

Mas Pau

    • Cornet d’escuma de pastanaga i gingebre – tacte especial. Vaig disfrutar-lo molt.

Mas Pau

    • Magdalenes d’olives negres,
    • Sopa de farigola en geleé – textura tremenda. Es fon a la boca.
    • Cargolines Mas Pau – de botifarra dolça amb poma. Un altre plat imprevisible. T’esperes altre cosa. Sorprèn.

Mas Pau

  • Bunyol “coulant” amb taronja – de bacallà. L’has de menjar de cop perquè t’explota el líquid dins. Em va encantar.

Mas Pau

  • Mini “calçotada”. Crema de cebes tendres amb escuma de romesco boníssima.

Mas Pau

  • Crema de bacallà, puré de cigrons i ou poché – barreja tremenda. M’atreveixo a dir que és un dels meus plats preferits.

Mas Pau

  • Espàrrecs farcits de foie i pasta d’espàrrecs farcit de cep amb vinagreta de jabugo i parmesà – de mort.

Mas Pau

  • Corball rostit, presse de patates i algues amb crema de alls tendres – finíssim.

Mas Pau

  • Pollastre de pagès desossat i cuit a baixa temperatura amb fruits secs a la catalana.

Mas Pau

  • Carretó de formatges de mil tipus – no vaig ser capaç de provar-ne cap. M’havia de reservar un foradet a l’estómac pels postres.

Mas Pau

  • Maduixots amb vinagre i escuma de pebre de “Sechuan” – tremendo.

Mas Pau

  • Lingot de mousse de formatge d’ovella, melmelada de tomàquet i gelat d’alfàbrega – de nou, un plat finíssim.

Mas Pau

Amb el café, porten quatre tasts. Em van encantar la roca efervescent de mandarina i l’espongeta de fruita de la passió.

Mas Pau

Plats finíssims i elegants. Bona cuina.

És interessant saber que als jardins organitzen events.

Webhttp://www.maspau.com/es/

UbicacióCarretera de Figueres a Besalú, Avinyonet de Puigventós

Comparteix

    Etiquetes:

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    Normes d'ús