No importa si sou 2 ó 12… és tot per qui el reserva. Exclusivitat màxima.
El Mercès m’ha permès tornar a creure, en un món en el que ja està tot inventat, que la originalitat és possible. Un lloc especial, diferent i únic. Res a veure amb el concepte de restaurant al que estem acostumats la majoria.
Una porta petita d’un daurat envellit, a on hi posa “MERCÈS” molt discretament, està al mig de la concorreguda Diagonal sense que la gent li dediqui ni dos minuts per mirar-la. Passa desapercebuda i aquest és part del seu encant. Res d’estridències. Discreció i el.legància que s’intueixen des de fóra.
Quan obren la porta, una paret d’un vidre estrany no deixa veure clarament el que hi ha al darrera. A la dreta, hi ha un petit rebedor amb una taula i una barra. Allà és on tinc la oportunitat de conèixer a la encantadora Mercè. Menuda, nerviosa i simpàtica. De seguida, m’ensenya la carta i m’explica com anirà el dinar. Va per feina.
El menjador és fantàstic. Contrast enorme de materials que li donen un estil diferent a tot. Parets metàl.liques modernes acaben en un paviment hidràulic típic de finals del s.XIX. Una sola finestra. Res més.
Tipus: cuina d’autor. Darrera els fogons està Antonio Cornejo. Vaig tenir la oportunitat de provar:
- carpaccio de raïm amb vieira i farigola – amb aquest entrant ja pots imaginar com anirà el dinar
- espàrrecs blancs saltats amb popets – barreja sorprenent
- gaspatxo d’alvocat i caviar de salmó – de pecat. L’explosió del caviar dins la boca… és inexplicable
- rul.lo de verdures i tòfona d’estiu
- taten de foie – indescriptible la barreja de tactes i gustos. Primer plat que em va fer veure les estrelles… sensacional.
- llobarro, tomàquet a l’estragó
- peix del dia – tremendo
- soufflé de formatge – per morir de gust. Aquest és el segon… sensacional de nou.
- fruita
- 3 mini degustacions dolces – per repetir
És un dels raconets més especials que he conegut mai.
Web: http://www.merces.es/restaurante-one/
Ubicació: Avinguda Diagonal, 539-541 de Barcelona
Etiquetes: Cuina d'Autor