Pla, intimitat i tranquil.litat al Gòtic

Pla

Fa més de 16 anys que el Jaume està donant “guerra” al barri gòtic de Barcelona. Va començar discretament, però als pocs mesos ja tothom coneixia el “Pla”. Ara ja és un clàssic a Barcelona i, de fet, ja té un “germanet” i tot (Bar del Pla).

Encara que estigui ple, ell sempre seu uns minuts a cada una de les taules per explicar, amb passió, els plats de la carta. Ho viu, ho gaudeix i ho transmet. La seva màxima és que la gent estigui a gust. Està a tot arreu, tan aviat el pots veure darrera de la barra, com a les taules, com dins la cuina. Ho controla tot.

El local és acollidor, íntim i més aviat fosc. Llum baixa i espelmes repartides per tot arreu. Per mi, la il.luminació és perfecte. El doble nivell, amb les escales dividint la part de baix en dos, li dona un encant especial. A dalt hi ha raconets més íntims per poder tenir un sopar més romàntic. A baix, l’espai és més diàfan.

Pla

Pla

Pla

Pla

Pla

Tipus: cuina mediterrània. Poc a poc ha anat canviant la carta per adaptar-se a les tendències actuals. És una cuina més aviat creativa. Vaig tenir la oportunitat de provar el Menú Degustació que consta en escollir dues mitges racions d’entrants, un segon i un postres:

  • tomàquets de temporada infusionats en aromes de camp i salmó semi cru – plat súper fresc i finíssim.

Pla

  • fideus de verdura i algues en un caldo fred de bolets i gingebre.

Pla

  • tataki de filet de porc ibèric marinat, la seva salsa, un toc d’olives i cítrics – un dels plats estrella. Melós i molt gustós. Sensacional barreja de gustos. M’encanta.

Pla

  • tàrtar de remolatxa i endivía, all negre i vinagreta de iogurt i cabrales – espectacular a qui li agradi la remolatxa… i a sobre, amb el tan de moda “all negre”.

Pla

  • pop yakisoba, rostit i lacat, sobre un trinxat – el pop al seu precís punt i el contrast amb el trinxat és sensacional. L’altre plat estrella.

Pla

  • el peix del dia sobre una base de verduretes i cloïsses – tendre i gustosíssim.

Pla

No vaig ser capaç de trobar un foradet pels postres… tot i que ja sé quin demanaré quan hi torni.

Un clàssic de la ciutat, on menjareu bé i estareu a gust.

Webhttp://www.restaurantpla.cat/

UbicacióCarrer Bellafila, 5 de Barcelona

Comparteix

    Etiquetes:

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús