Tanta, l’essència del Perú a Barcelona

Sempre he seguit de molt a prop la trajectòria del peruà Gastón Acurio. Sense conèixer ni a ell ni a cap dels seus restaurants, ha estat capaç de cridar la meva atenció. Es va formar a Europa, però el primer restaurant el va obrir a la seva ciutat: Lima. Tot i que n’ha obert 33 més a 11 països diferents, el de Lima ha rebut el premi de millor restaurant d’Amèrica llatina i està a la prestigiosa llista dels 50 millors del món. Per això el tenia entre cella i cella des de que va aterrar a Barcelona.

El local és enorme. La sala del fons, d’una amplitud inusual, té un finestral que dóna a un petit jardí vertical. La sensació de frescor entra dins de la sala de forma visual. Tots els detalls estan cuidats a la perfecció. Taules de diferents mides i formes es reparteixen de forma aleatòria donant-li un aire informal.

Tanta

Just abans de les cordes que fan de separació, hi ha unes poques taules que empalmen amb la zona de la barra i les taules altes de l’entrada. El disseny del local i els materials utilitzats son d’un gust exquisit. Sobri i senzill. Zero estridències.

Tanta

El servei és fantàstic. Van estar molt pendents en tot moment, sense arribar a agobiar. El temps entre plat i plat va ser perfecte.

A part del menjar, l’estrella de la nit va ser el xef Pablo Ortega. Senzill, un pèl tímid i divertit. La conversa amb ell va passar volant. És una persona molt jove per tenir el currículum que té. Ganes de fer coses i mil idees al cap. Chapeau!

Tanta

Tipus: cuina peruana. Vaig tenir la oportunitat de provar:

 • Pisco Sour – s’ha d’anar amb compte… el preparen deliciós i entra súper fàcil. Dels millors que he provat mai.

Tanta

 • Pan con papa con uchucuta – el pan con papa és sorprenent. Fi i pesat alhora. Molt gustós.

Tanta

 • Maki de salmón con leche de tigre – un espectacle. Dels millors makis que he provat mai. La leche de tigre n’és, en part, responsable.

Tanta

 • Ceviche clàssic de corvina, leche de tigre clásica – un dels plats estrella, sense dubte. Aquí, la leche de tigre torna a agafar protagonisme. El serveixen amb cancha, típic del Perú.

Tanta

 • Causa limeña: la de todas las casas. De bonito, tomate, huevo, crema de aguacate y huancaína –  la meva preferida és la de bonitol. Extraordinari.

Tanta

 • Anticuchos de corazón de ternera – he de reconèixer que aquest plat em va costar provar-lo. Mai havia provat un cor… Però, una vegada provat, no podia parar de menjar. L’altre plat estrella, sense dubte.

Tanta

 • Ají de gallina: guiso de pollo limeño, ají amarillo, pecanas, papas y arroz con choclo – plat molt gustós i fi.

Tanta

 • Lomo saltado de solomillo de buey, papas, cebollas, tomates, ají y arroz con choclo.

Tanta

 • Tres leches de chocolate – un escàndol. Un autèntic pecat de postres. No soc capaç d’escollir-ne un!

Tanta

Gràcies per portar-nos l’essència del Perú a Barcelona.

Web: http://www.tantabarcelona.com/

Ubicació: Carrer de Corsega, 235 de Barcelona

Comparteix

  Etiquetes:

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús