Entrades amb l'etiqueta ‘Cuina Catalana Delicada’

Semproniana, zero parafernàlies a l’Eixample Barcelonés

dimarts, 28/10/2014

Semproniana

M’encanta la gent que, senzillament, es mostra tal qual és. Sense parafernàlies. L’Ada és senzilla, amb un punt bromista alhora que seriosa. Em rep amb el.legància. Està pendent de mi, de tota la sala i de la cuina. Activa, sense ser nerviosa. Inquieta. Li apassiona el que fa i es nota amb els resultats de tot plegat. Filla de la mítica “Fonda Europa” de Granollers. Ha viscut el món de la gastronomia des de ben petita. Molt bonic veure com no ha comés l’error d’encallar-se en el passat i més bonic encara escoltar com explica que es reinventa constantment. El que deia abans… és inquieta.

Semproniana

El local és sorprenent. L’entrada no la vaig acabar d’entendre fins que l’Ada em va explicar totes les activitats que hi porta a terme. Una antiga taula de cosir amb cadires de colors al costat d’una cuina relativament petita però funcional… no li veia el lligam. Aquest espai és utilitzat pels tallers de nens i per la “Cuina de Dotze” (classe de cuina els diumenges a les 12h obsequi de la casa a tot aquell que tingui taula reservada el mateix dia).

La sala del restaurant és autèntica. Espai diàfan amb les parets de colors. Una cortina blanca immaculada cau del sostre només a una banda. No hi ha ni una cadira, ni una llum que siguin iguals. Contrastos per to arreu. Res és simètric, però tot està impecablement col.locat. Curiós. Materials de tot tipus… roba, fusta, metall i tots barrejats.

Semproniana

Semproniana

Semproniana

Semproniana

Tipus: cuina catalana creativa. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • terra de cuscús i verdures de l’hort – servit en un test. Sensacional la barreja de la frescor del tomàquet i del cuscús amb el kiko. No t’ho esperes.

Semproniana

  • carpaccio – he provat mil carpaccios i afirmo que aquest és diferent a tots. La salsa és tremenda.

Semproniana

  • arròs del venere amb formatge de Maó – aquest plat mereix menció apart. El plat estrella. No vaig plorar per educació. Brutal.

Semproniana

  • baklava de tomàquets secs, carbassó i avellanes, fet amb pasta phyllo – finíssim.

Semproniana

  • K de truita de patates i altres històries – un altre plat de pecat. Curiosa la història del nom del plat que no us explicaré perquè ho heu d’endevinar vosaltres.

Semproniana

  • bacallà amb verdures i salsa agredolç – boníssim.

Semproniana

  • costellam de porc, amb agredolç a la catalana.

Semproniana

  • delirium tremends – postre a base de xocolata negre exquisit.

Semproniana

Tots els plats de la carta tenen talles S-M-XL.

Altres opcions fóra de la carta:

  • Menú de migdia: relació qualitat-preu molt bona.
  • “Bitllet de 20″: menú de nit de 20€ fet amb els productes comprats al mercat el mateix dia.
  • “S-10″ tarjeta que simula la T-10 del TMB. Té un cost de 100€ i dona dret a 10 sopars de dilluns a dijous

Webhttp://www.semproniana.net/

UbicacióCarrer Rosselló, 148 de Barcelona

Viblioteca, un “must” del barri de Gràcia

dimarts, 23/09/2014

Viblioteca

La Yolanda i el Cedric son l’ànima de tot plegat. Ells, sent com son, han creat un ambient autèntic en el que tot aquell que hi va, vol tornar. Ambdós son els sommeliers i propietaris de la mítica “Baignoire” del carrer Verdi del barri de Gràcia (wine bar de referència).

Viblioteca

El local és petit i amb molt d’encant. Tauletes de fusta clara es distribueixen en línia recta just per sota de l’extensa exposició de vins. A la dreta i al fons, hi ha tamborets alts que et donen la oportunitat de poder sopar en cas de que el restaurant estigui ple.

Viblioteca

Viblioteca

Viblioteca

La carta està escrita a les parets. Recomano tenir paciència per acabar de llegir-la tota… val la pena.

Viblioteca

És important deixar clar que no tenen cuina. Amb un fornet, un microones i una thermomix us faran gaudir de valent. És a dir, el mèrit és doble.

Es recomana reservar prèviament. Sempre està molt ple.

Tipus: platets delicatessen, on l’especialitat de la casa son els formatges. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • biquini trufat amb ibèric, mozzarella i tòfona – sense dubte, un dels meus plats preferits. Un “must” de la casa.

Viblioteca

  • amanida “la fresca” amb ruca, tomàquets, maduixes, payoyo i oli de menta – nova d’aquest estiu. Súper refrescant.

Viblioteca

  • farcellets vietnamites de tonyina salvatge – relativament nous. Boníssims.

Viblioteca

  • truita gourmet amb patata, ceba, ibèric, ou poché i encenalls de foie – tremendo.

Viblioteca

  • carpaccio de carbassó gratinat amb formatge i pernil ibèric de gla – un escàndol. Un altre “must” de la casa.

Viblioteca

  • caneló de confit d’ànec, foie, ceps i beixamel trufada – tremendo.

Viblioteca

  • taula de formatges que l’acompanyen amb tres tipus de melmelades diferents – especialitat de la casa.

Viblioteca

  • tarta tatin – casolana i boníssima.

Viblioteca

Bon producte, bon menjar, lloc entranyable i ells fantàstics. M’encanta.

Webhttp://www.viblioteca.com/

UbicacióCarrer Vallfogona, 12 de Barcelona

Hostal Nou, la pasió del Salva per la cuina a Arbúcies – TANCAT

dimarts, 17/06/2014

TANCAT

Hostal Nou

Restaurant molt casolá, on l’Elvira i el Salva, us donaran un tracte súper agradable i familiar. Ella domina la sala a la perfecció i està súper pendent de que a ningú li manqui res. Ell té pura pasió per la cuina; parla amb devoció dels productes que utilitza i explica amb detall com els tracta dins de les seves quatre parets preferides. Aposten pel km.0 i no dubte en deixar clar que va a buscar, ell personalment, les favetes a Tudela. No cal dir res més.

El local és més aviat senzill, sense gaires pretensions. Els que busqueu disseny o luxe, aquest no és el vostre restaurant. Aquí no estan per tonteries. Prioritzen la qualitat del menjar vers el disseny o l’estètica del local.

Hostal Nou

Hostal Nou

Horaris: als migdies estan oberts cada dia i els vespres estan oberts per encàrrec.

Tipus : cuina tradicional catalana adaptada al nostre temps. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • Tagliatelle de tinta de sèpia amb pesto de gambes i tomàquet – molt gustós.

Hostal Nou

  • Risotto amb siurenys i làmina de foie – és el plat estrella.

Hostal Nou

  • Cassoleta de fesols del ganxet i carns confitades km.0 – plat fort, però tremendament boníssim.

Hostal Nou

  • Tronc de xai a baixa temperatura amb mel i romaní – es desfà.

Hostal Nou

  • Magret d’ànec farcit de foie amb poma caramel.litzada – brutal.

Hostal Nou

  • Gotet de cheese cake i estofat d’albercoc (de l’Abraham Balaguer) – de pecat.

Hostal Nou

Menú de qualitat a un preu molt raonable.

Bon menjar.

Web: http://www.hostalnou.es

Ubicació: Carrer Major, 12 d’Arbúcies

El Pont Vell, el raconet de Besalú que m’ha robat el cor

dijous, 29/05/2014

El Pont Vell

El meu avi va ser qui em va fer conèixer aquest raconet moníssim. Feia molts anys que no hi anava. El recordava amb molt carinyo i, de fet, em feia certa por tornar-hi… el record que jo tenia era massa bonic.

Té unes vistes immillorables, una cuina de qualitat i una família, al darrera, treballant de valent perquè tot surti rodó. I tot surt rodó.

El Pont Vell

El restaurant està ubicat a una casa del S.XVIII. Hi ha dos menjadors interiors en dues plantes diferents. Tots dos son molt rústics, estan posats amb molta gràcia. Personalment, m’agrada més el de dalt… no sé ben bé perquè però el veig amb més caliu. Aquest és l’ideal per aquells que aneu al “Pont Vell” a l’hivern. El de baix té una petita bodega i la porta i les finestres cap a la terrassa. Terrassa petita i amb unes vistes immillorables cap al riu Fluvià i cap al pont d’entrada de la vila. Just aquí és on hi trobem una de les úniques arcades originàries del pont romànic. La terrassa és fantàstica pels que hi aneu a l’estiu.

El Pont Vell

El Pont Vell

La Núria no va dubtar ni un segon en rebre’m amb els braços oberts. Ella no sap la il.lusió que em va fer quan, de sobte, em dedica aquells minuts d’hora punta que desquicia a qualsevol restaurador, per explicar-me, amb els ulls brillants, com l’Artur i ella van posar tota la il.lusió en aquest restaurant al 1981. Ara l’Artur no hi és. Però la seva filla, l’Anna, està al seu costat en tot moment control.lant que tot vagi perfecte a les sales i el seu gendre és el que us farà gaudir oferint-vos uns plats més que bons.

És tot un clàssic a Besalú.

Tipus : cuina catalana delicada. Vaig tenir la oportunitat de provar:
  • crema de pèsols amb pernil d’ànec i moixernons de la mare de déu del món – gustosíssima
El Pont Vell
  • calçots en tempura i salsa romesco – finíssims
El Pont Vell
  • foie amb melmelada d’albercoc i ceba confitada – deliciós. Me’l vaig menjar sol. És d’el.laboració casolana
El Pont Vell
  • múrgoles a la crema – quasi moro de gust
El Pont Vell
  • escarxofes saltejades amb pernil
El Pont Vell
  • vieires amb rostit i trinxat – de pecat! Aquesta barreja no l’havia provat mai
El Pont Vell
  • conill agredolç – l’especialitat de la casa
El Pont Vell
  • sorbet de llimona
El Pont Vell

Tot boníssim.

La por va desaparèixer per dir un “tornaré”.

 

El Camí de l’Església, un homenatge al paladar a Gallifa

dimecres, 5/03/2014

 

Aquest petit i acollidor restaurant del municipi de Gallifa, al Vallès Occidental, té un encant especial. És un dels meus raconets preferits de Catalunya.

El Camí de l'Església El Camí de l'Església El Camí de l'Església
El Camí de l'Església El Camí de l'Església El Camí de l'Església

 

Sempre recomano anar-hi a la primavera-estiu per poder gaudir de la terrassa que té unes vistes espectaculars a la Vall de Tenes, però anar-hi a l’hivern també té el seu encant. A l’interior hi ha dos petits menjadors, un d’ells amb llar de foc, súper acollidors. La fusta i la pedra són els material que predominen i que li donen un caire molt rústic.

 

El Camí de l'Església

El Camí de l'Església

El Camí de l'Església

El Camí de l'Església

Raconet del tot recomanable i molt autèntic.

Cal fer reserva prèvia.

Tipus: cuina catalana. La carta no és gaire extensa però tot està boníssim. Es recomana el trinxat de la Cerdanya amb cansalada, la crema de carbassa amb mascarpone, els espàrregs a la planxa amb laminetes de parmesà i salsa romesco i la coca de sobrasada i gorgonzola.

Tot, una autèntica delícia.

Webhttp://elcamidelesglesia.cat/index.html

Ubicació: Costa Roja, 5 de Gallifa