Entrades amb l'etiqueta ‘Cuina d’Autor’

MOments, dues estrelles al Passeig de Gràcia

dimarts, 18/11/2014

MOments

Entrar al “Mandarin” és cosa a part: una illa d’el.legància en ple Passeig de Gràcia. Des de fora ja s’intueix alguna cosa; però només posar un peu a la catifa llarga que et convida a entrar, algun mecanisme intern et baixa automàticament el volum de la veu. M’encanten els llocs que saben mantenir la classe sense caure en tonteries banals. Aquest és un d’ells.

Dins del “MOments”, l’Adrià (qui ens va atendre) ens va fer sentir còmodes durant tota l’estada. Sempre pendent però en el seu punt just. No ens va mancar ni sobrar res.

El local és el.legant. Les taules i les cadires són d’un blanc immaculat. A una banda, vidres que mostren una petita terrassa plena de plantes exuberants. El sostre és un conjunt de mòduls amb serigrafies daurades… curiós. La “Taula del xef”, separada per cortines de la resta de la sala, té vistes directes cap a la cuina. Amb una capacitat de 15 places és ideal per esdeveniments privats.

Moments

MOments

El cervell del menú és la prestigiosa Carme Ruscalleda; però darrera dels fogons i com a xef està el seu fill Raül Balam. Qui coneix la cuina del “Sant Pau” identifica clarament el segell Ruscalleda en la carta del “MOments”. Per mi, entre tots dos han aconseguit una cuina exquisida amb el merescut reconeixement de dues estrelles Michelin.

Tipus: cuina tradicional catalana renovada amb molta tècnica i producte de primera qualitat. Hi ha carta, menú degustació i menú “Club Migdia”. Nosaltres vam tenir la oportunitat de provar aquest últim (3 aperitius, 3 plats principals, 5 formatges, postres i rebosteria):

    • Aperitius:
      • “Nem” de tardor – finíssim

MOments

      • Galeta de Verema

MOments

      • Pilota, col i festucs – n’hagués demanat uns quants més. El contrast de gustos em va sorprendre gratament

MOments

    • Plats:
      • Cues de gambes – barreja de bolets a la vinagreta i ficoide glacial: les gambes estaven al punt perfecte de cocció i la barreja de bolets súper gustosa. Han aconseguit respectar perfectament els dos gustos; sense que un anul.li a l’altre. Em va encantar

MOments

      • Foie – re-tremendo

MOments

      • Llobarro – fonoll, caviar de soja i wasabi i maionesa de miso – delicat

MOments

      • Galta de vedella – olives verdes i negres, rossinyol i xirivia – el secret està en les salses…

MOments

    • 5 formatges del mes amb contrasts dolços – selecció per Eva Vila (Vila Viniteca) i Raül Balam:
      • Galeta d’ametlla, flor i mâche – Saint Maure de Touraine Aoc (França) – boníssima barreja
      • “Kikos”, poma i mel – Ermesenda d’Eroles (Adrall, Alt Urgell) – el que més em va agradar
      • Pa, vi i sucre – Manchego Rva. Pasamontes Oro (Ciudad Real, La Mancha)
      • Confitura de pastanaga i pera – Comité “Selection Été 2012 (França)
      • Bescuit de prunes confitades i PX – Stilton Colston Basset (Regne Unit)

MOments

    • Postres:
      • Maduixes i cítrics: llimona, taronja, maduixa, yuzú i nori – gaudiment al màxim!

MOments

      • Petit Fours (divertiments de pastisseria): drac Gaudí.

El.legància en el local i finíssima cuina al plat.

Un “must” indiscutible de la ciutat.

Web: http://www.mandarinoriental.es/barcelona/fine-dining/moments/

Ubicació: Passeig de Gràcia, 38-40 de Barcelona

Mercès One, us imagineu un restaurant per vosaltres sols a Barcelona?

dijous, 7/08/2014

Mercès One

No importa si sou 2 ó 12… és tot per qui el reserva. Exclusivitat màxima.

El Mercès m’ha permès tornar a creure, en un món en el que ja està tot inventat, que la originalitat és possible. Un lloc especial, diferent i únic. Res a veure amb el concepte de restaurant al que estem acostumats la majoria.

Una porta petita d’un daurat envellit, a on hi posa “MERCÈS” molt discretament, està al mig de la concorreguda Diagonal sense que la gent li dediqui ni dos minuts per mirar-la. Passa desapercebuda i aquest és part del seu encant. Res d’estridències. Discreció i el.legància que s’intueixen des de fóra.

Mercès One

Quan obren la porta, una paret d’un vidre estrany no deixa veure clarament el que hi ha al darrera. A la dreta, hi ha un petit rebedor amb una taula i una barra. Allà és on tinc la oportunitat de conèixer a la encantadora Mercè. Menuda, nerviosa i simpàtica. De seguida, m’ensenya la carta i m’explica com anirà el dinar. Va per feina.

Mercès One

El menjador és fantàstic. Contrast enorme de materials que li donen un estil diferent a tot. Parets metàl.liques modernes acaben en un paviment hidràulic típic de finals del s.XIX. Una sola finestra. Res més.

Mercès One

Mercès One

Mercès One

Tipus: cuina d’autor. Darrera els fogons està Antonio Cornejo. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • carpaccio de raïm amb vieira i farigola – amb aquest entrant ja pots imaginar com anirà el dinar

Mercès One

  • espàrrecs blancs saltats amb popets – barreja sorprenent

Mercès One

  • gaspatxo d’alvocat i caviar de salmó – de pecat. L’explosió del caviar dins la boca… és inexplicable

Mercès One

  • rul.lo de verdures i tòfona d’estiu

Mercès One

  • taten de foie – indescriptible la barreja de tactes i gustos. Primer plat que em va fer veure les estrelles… sensacional.

Mercès One

  • llobarro, tomàquet a l’estragó

Mercès One

  • peix del dia – tremendo

Mercès One

  • soufflé de formatge – per morir de gust. Aquest és el segon… sensacional de nou.

Mercès One

  • fruita

Mercès One

  • 3 mini degustacions dolces – per repetir

Mercès One

És un dels raconets més especials que he conegut mai.

Webhttp://www.merces.es/restaurante-one/

UbicacióAvinguda Diagonal, 539-541 de Barcelona

Can Cisa – Bar Brutal, la provocació del Born

dimarts, 15/07/2014

Can Cisa - Bar Brutal

Passejant pel carrer Princesa ja te n’adones que estàs davant d’un restaurant diferent. Tens la sensació que alguna cosa bull darrera d’aquelles portes de vidre tan netes.

Les lletres daurades despisten. No saps ben bé perquè son així… potser perquè han mantingut la fisonomia de la bodega original? o és just pel contrari? No importa. Aquest local et provoca només veure’l.

Can Cisa - Bar Brutal

Una vegada dins, el cap em va ràpid analitzant la decoració. Contrastos per tot arreu.
La bodega de vins, d’estil fred i moderna, està ubicada darrera de les taules de fusta de color vermell que, de ben segur, son les originals. Just al davant, hi ha les botes de vi que els veïns del barri encara poden comprar a granel (com sempre. Res ha canviat per ells).

Can Cisa - Bar Brutal

Hi ha diferents ambients. Racons amb taules més petites per poder gaudir de certa intimitat, alguna zona on es pot fer alguna celebració de grup i el menjador més gran amb taules de dos que van ajuntant segons les necessitats.

Can Cisa - Bar Brutal

En alguna part hi ha frases escrites per espontanis que li dona un caire més informal.

Tipus: no soc capaç de definir el tipus de cuina. Son platets d’autor sense caure en l’excentricitat del disseny exagerat. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • tapa de parmesà i peres al vi negre i reducció d’oli balsàmic amb olives verdes de Sicília

Can Cisa - Bar Brutal

  • burrata artesana amb salmó fumat, ous de truita i salsa anet – barreja impressionant

Can Cisa - Bar Brutal

  • tàrtar de bou amb salsa cipriani – gustossíssim

Can Cisa - Bar Brutal

  • sashimi de bacallà i alcaxofes amb cruixent de ceba – sugerència del dia

Can Cisa - Bar Brutal

  • “zamburiñas” a l’estragó – gustossíssimes

Can Cisa - Bar Brutal

  • navalletes al forn – per plorar

Can Cisa - Bar Brutal

  • calamar a la planxa amb salsa de carbassa i farigola

Can Cisa - Bar Brutal

  • albergínia parmigiana amb oli de menta i ou de guatlla – de pecat

Can Cisa - Bar Brutal

  • porchetta calenta amb salsa de mostassa i mel

Can Cisa - Bar Brutal

La carta de vins és força extensa i, la majoria d’ells, son naturals.

“Slow food & Fast drink”.

Webhttp://www.cancisa.cat/

UbicacióCarrer Princesa, 14 de Barcelona

Spoonik, clandestinitat provocadora al barri de Gràcia

dijous, 24/04/2014

Spoonik

Des del primer moment que vaig posar un peu al petit i acollidor jardinet de la casa, tot el que anava passant captivava la meva atenció.

Spoonik

De fet, el misteri ja va aparèixer en el moment en el que em poso en contacte amb ells. Una comentari em va quedar gravat: “el comedor no se abre hasta que están todos los comensales”.

El restaurant és la casa d’un dels dos xefs. Una casa ubicada al mig del barri de Gràcia amb un jardinet a l’entrada. Allà és on, entre copes de cava, s’espera pacientment a que arribi tothom i on el Jon presenta a totes les persones que compartiran taula. Aquí vaig tenir la primera sorpresa… m’esperava un sopar en la intimitat de mi mateixa i la realitat és que vaig passar una nit fantàstica amb cinc persones més que no coneixia. He de dir que, a part de ser uns excel.lents xefs són encara millors psicòlegs… van acertar el grup a la perfecció.

El menjador és la sala de casa seva amb els sofàs, la televisió i les estanteries dels llibres perfectament integrats. De fet, quasi no els veus. La vista es desvia cap a la magnífica, enorme i oberta cuina. Bigues de fusta, paret verd llampant i mil quadres estranys, moderns i estridents penjen per tot arreu.

Spoonik

Tres taules grans i una de dues persones oculten una llar de foc que, probablement, seria el somni de qualsevol de nosaltres.

Ells, el Jon Giraldo i el Jaime Lieberman, han estat formats en escoles de restauració de gran reputació.

Spoonik

Per menjar el postre… demanen silenci, afluixen les llums i donen instruccions per gaudir d’una experiència inexplicable. Escoltar a la soprano Begoña Alberdi interpretant Casta Diva de Bellini en directe, de debó, és un moment únic.

Spoonik

Jo ho definiria com un restaurant clandestí o un club gastronòmic  perquè, de fet, només es pot anar amb invitació prèvia que es  demana via mail.

Tipus: cuina d’autor. És un show cooking o menú degustació de 8 plats amb maridatge:

  • Snacks:
    • cornet de ceviche de gamba

Spoonik

    • esfèric de llet de tigre i kikos
    • arlettes de tomàquet i orenga
  •  “El Vermut de Casa Mariol”: vieira, puré de topinambur, reducció de taronges del jardí, olives, vel de vermut i granada i vermut Casa Mariol – tremendo

Spoonik

  • Ou 64º trufat amb pasta fresca doble crema – un autèntic escàndol

Spoonik

  • Tardor: royal de castanyes, carbassa, bolets, pastanaga en esponja,chontaduro, moniato i pepites de carbassa

Spoonik

  • Calçotada de turbot – boníssim

Spoonik

  • Textures de iuca per melós de vedella en la seva salsa

Spoonik

  • Iogur Wondays: cedre, rooibos

Spoonik

  • Casta DivaBloody Peach, pinyons en panaccotta, pinyons en pa de pessic,tapioca al roure i namelaka de peta-zetas, salsa blanca i vi Casta Diva – de pecat

Spoonik

Visita obligada.

Webhttp://www.spoonik.com/

E-mailspoonik@spoonik.com