Entrades amb l'etiqueta ‘Cuina Mediterrània’

L’Arrosseria, un equip perfecte a Cunit

dimarts, 23/08/2016

Si em pregunten per la definició d’un equip perfecte dins del sector, parlaria de la Carme i l’Andreu.

Ella té un tracte deliciós amb tothom. La seva màxima és la felicitat de tots els que l’envolten. Vol que, tant clients com la gent del seu equip, estiguin satisfets i això es nota en el tracte rebut. És la “alma matter” de la sala. Sommelier i apassionada del món del vi, pot dir orgullosa que va ser finalista al premi “Nariz de Oro” al 2012.

Ell sempre està “amagat” fent el que li encanta. És feliç darrera dels fogons i bellugant-se amunt i avall dins la cuina. Va per feina. Apassionat del producte; perdó… del bon producte!, però la seva debilitat és, sense dubte, l’arròs. Ell llueix orgullós un premi internacional.

El restaurant és súper modern. Les parets que donen al carrer són de vidre, donant una lluminositat immillorable al local. Les taules i les cadires són blanques igual que la resta de parets, aconseguint d’aquesta manera destacar les espectaculars i exuberants llums que tant m’agraden a mi! El local té forma de “U”; just al mig és on hi ha el raconet preferit de l’Andreu i on se’l pot veure “inventar”.

L'Arrosseria

L'Arrosseria

L'Arrosseria

No m’agradaria deixar de banda a ningú, però sí que vull destacar la bona feina que fa la Laura aconseguint que tots estiguem encantats amb el tracte rebut.

Just al davant, a la mateixa platja i durant l’època d’estiu, tenen un “xiringuito” on serveixen el mateix menjar que al restaurant i on també fan festes amenitzades amb bona música.

L'Arrosseria

Tipus: cuina a base d’arrossos i peix fresc.

  • De pica-pica recomano:
      • gambeta vermella de Vilanova saltejada – sóc una apassionada de les gambes i puc afirmar que poques he provat com aquestes.

    L'Arrosseria

      • tomàquet de temporada amb crema suau d’all-i-oli i alfàbrega – tremenda barreja.

    L'Arrosseria

      • festival d’enciamets amb tonyina i la nostra vinagreta de soja – bon producte tractat impecablement.

    L'Arrosseria

      • calamars “sevillanos” enfarinats i fregits – m’encanten!

    L'Arrosseria

      • mini croquetes de gallina de granja fetes a casa – casolanes del tot.

    L'Arrosseria

      • les nostres patates braves artesanals – no en provareu cap altres iguals. Amb un punt picant. Diferents. S’han de provar.

    L'Arrosseria

  • Arrossos: la decisió es fa molt difícil, doncs la varietat és molt amplia. Al final, vaig tenir la oportunitat de provar:
      • arròs amb nècores – per morir de gust.
      • arròs amb porc i trompetes de la mort – sense dubte, és el meu preferit. És un espectacle. El plat estrella.

    L'Arrosseria

      • arròs amb gamba blanca a l’all cremat – gustosíssim.

    L'Arrosseria

  • De postres:
      • encenalls de pinya dolça de Costa Rica amb espuma de crema catalana cremada – deliciós.

    L'Arrosseria

    • arròs amb llet el·laborat amb arròs bomba sel·leccionat – com no hi havia d’haver un postres d’arròs!

L'Arrosseria

Web: http://www.larrosseria.com/

Ubicació: Passeig Marítim, 57 de Cunit

La Taverna del Mar, bones vistes i millor cuina a S’Agaró

dilluns, 2/05/2016

Sempre impressiona tornar a un lloc que l’has conegut per l’avi.

Parlo de molts anys enrere. Típiques sortides gastronòmiques familiars de cap de setmana. Recordava bones vistes i bon peix; però… no hi havia tornat des d’aleshores. Anava nerviosa amb ganes del retrobament.

Per fora, està tal qual el recordava: edifici que respira molta història ubicat, literalment, a sobre del mar.

La Taverna del Mar

La Taverna del Mar

Per dins, res a veure. El blanc immaculat de les parets disputa protagonisme amb el blau fort del sostre. Contrast fascinant. Aquest últim em va tenir una bona estona amb la mirada enlairada. La barreja d’estils és provocadora. S’hi pot trobar portalàmpades de vidre fràgil, ventiladors de fusta retro i troncs pintats de blanc reinventats cap a llum.

El local té una doble filera de voltes. La primera és la que fa de paret cap a l’exterior de fusteria blanca amb quadrets; la segona, sense cap fusteria, és la que divideix el local en dos.

La Taverna del Mar

La Taverna del Mar

A fóra hi ha una terrassa petita protegida per vidre que permet gaudir de l’àpat encara més integrat, si cap, dins de l’entorn. És fantàstica.

La Taverna del Mar

Només S’Agaró sap el que li deu al Sr. Ensesa. Jo no ho sé. Però sí sé que el restaurant, que es va obrir al 1936, ara està en mans de les seves tres filles i que han aconseguit obrir-lo amb una imatge renovada. En un establiment històric, era un repte difícil i ho han fet fantàstic.

Tipus: cuina de proximitat on el plat fort és el peix. Però… son atrevits i innovadors i juguen, amb èxit, amb barreges sorprenents:

  • Amanida de llagostins amb espàrrecs – ambdós productes de primera qualitat i tractats de forma impecable (en aquell punt cru tant necessari pels dos), però rematat amb el caviar d’oli i la olivada… acaba sent un plat deliciós!

La Taverna del Mar

  • Carpaccio de fonoll amb cítrics i ous de salmó – la barreja és sensacional. Els cítrics i el fonoll no anul·len el gust dels ous. Plat súper refrescant.

La Taverna del Mar

  • Cigaletes de Palamós a la planxa saltejades amb alls tendres – sempre he estat una gran defensora de que la gamba és molt més gustosa; doncs bé, aquestes cigaletes han posat en dubte la meva teoria. Un dels meus plats estrella.

La Taverna del Mar

  • Cansalada amb ravioli  de xampinyons i sèpia – un “mar-muntanya” diferent. Barreja de gustos sorprenent. Plat primícia que encara no està a la carta i que espero haver transmès, a la perfecció, que va ser la meva debilitat. Un altre plat estrella.

La Taverna del Mar

  • Gambes de Palamós a la planxa – aquest plat no necessita presentació.

La Taverna del Mar

  • Cheesecake amb mango i fruita de la passió – súper cremós. No podeu marxar sense provar-lo. Brutal!

La Taverna del Mar

  • Interpretació del mític gelat “Snickers” al estil de “La Taverna” – no pots parar de menjar-lo.

La Taverna del Mar

Web: http://www.latavernadelmar.cat/

Ubicació: Passeig de Sant Pol, S’Agaró (Girona)

Mas Sorrer, un referent de les nits estiuenques de l’Empordà

dilluns, 28/12/2015

Mas Sorrer

Fa més de 10 anys que és un referent de les nits estiuenques de l’Empordà.

Tot i que ja no estan els gira-sols gegants que tant el caracteritzaven, s’ha reafirmat com a espai multicultural amb concerts i festivals de curtmetratge que es van repetint any darrera any amb més i més afluència de públic.

Diferents espais per donar cabuda a diferents alternatives.

A mà dreta hi ha el mas; completament recobert d’heura i envoltat de tauletes. Cap taula és igual a la del costat i, en canvi, el conjunt de totes elles és perfecte. Algunes estan al descobert i altres estan sota un petit porxo. Mil detalls únics que la fan diferent: petits testos amb plantes aromàtiques, cartells retros penjats per les parets, neveres antigues, sofàs fets amb palets, caixes antigues de cervesa…

Mas Sorrer

Mas Sorrer

Mas Sorrer

A mà esquerra, una construcció vermellosa et fa preveure que serà just allí on la gent allarga la nit després del sopar. I així és. Tauletes i cadires blanques, totes iguals, es reparteixen pel jardí. Al lateral i al darrera, hi ha zones amb una mica més de privacitat.

L’interior recorda un antic colmado. Taules i cadires de fusta, de les de tota la vida, estan ubicades a sota de les parets abarrotades de menjar i de pissarres pintades.

Mas Sorrer

Tipus: cuina mediterrània. Son grans defensors de la cuina de proximitat, fins a tal punt que molt producte l’agafen del seu propi hort. Els ous son ecològics, la pasta és fresca i feta per ells, la carn és d’animals criats en llibertat i el peix de la llotja… millor impossible! Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • Polo de síndria – súper refrescant.

Mas Sorrer

  • Carpaccio de carbassó i vinagreta de pesto – sensacional. Les virutes de formatge li donen el toc final. Plat gustós i fresc. Fi.

Mas Sorrer

  • Amanida d’espinacs tendres i torta del casar amb pipes – plat que, quan hi torni, no tinc dubte que repetiré. El formatge és fort, però l’aconsegueixen suavitzar amb els tomàquets cherry i la vinagreta que li tiren per sobre. Per mi, un dels plats estrella.

Mas Sorrer

  • Ceviche – diferent a tots els que he provat. Més gran i més gustós. Això sí… el gust és més fort.

Mas Sorrer

  • Carpaccio de bacallà amb olivada – per mi, un altre plat estrella. Un clàssic que el fan superb.

Mas Sorrer

  • Gambetes en tempura – un dels tocs orientals de la nit.

Mas Sorrer

  • Tataki de tonyina – es desfà a la boca. Producte impecablement tractat. Està perfecte.

Mas Sorrer

  • Bou Black Angus ecològic – deliciós. No puc dir més. De nou, bon producte i ben tractat.

Mas Sorrer

  • D’acompanyament, el puré de patata trufada – no podeu sortir sense provar.

Mas Sorrer

  • També d’acompanyament. els pebrots verds dolços de Rupià.

Mas Sorrer

  • Pastís de formatge – finíssim.

Mas Sorrer

  • Trufes – quasi moro. Tremendes.

Mas Sorrer

Web: http://www.massorrer.cat/

Ubicació: GI-643, Km. 0,5 de Gualta

Tragamar, el valor afegit de Calella

dimarts, 24/11/2015

Calella sempre serà Calella, però s’ha de reconèixer que el “Tragamar” li dóna un valor afegit. L’aterratge del “Grupo Tragaluz” al Baix Empordà no ha pogut estar més encertat.

Just davant de la Platja del Canadell, unes poques taules a la terrassa i una aglomeració de gent ja indiquen que alguna cosa bona passa allà dins.

Tragamar

La terrassa és petita, però està muntada amb gust. Taules i cadires de fusta, protegides per un tendal groguenc, permeten tenir una ubicació i vistes privilegiades.

A dins predomina el color blanc. Espai modern amb motius mariners per tot arreu. La barra, amb una activitat frenètica dins, és el primer que et trobes. Pissarres amb les llistes dels plats estan penjades per les parets i recolzades al terra, aconseguint fer-te la boca aigua abans de seure. Hi ha dos nivells. Recomano que reserveu les taules que hi ha al nivell de baix properes a les finestres. Gaudireu de bones vistes.

Tragamar

El servei és perfecte. Han trobat el punt ideal: ni t’obliden, ni t’aclaparen massa. Tot en el seu punt just. Amables sense caure en tonteries.

Tragamar

Tipus: cuina marinera. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • Cloïses amb tomàquet picant i oli de albahaca – tot i que jo no sóc de picants, aquest plat mereix ser mencionat. Molt gustós.

Tragamar

  • Patates Bhutan – una de les especialitats de la casa. Son patates amb una salsa de formatge Havarti deliciosa. La salsa és per sucar-hi pa! Plat consistent que em va encantar.

Tragamar

  • Tataki de tonyina amb guacamole – una manera molt diferent de menjar el tataki: espècie de timbal súper refrescant amb base de tomàquet i formatge que li donen encara més força a la tonyina.

Tragamar

  • Peix salvatge amb patates al forn – finíssim. Al punt de cocció i molt gustós.

Tragamar

  • Panacota de xocolata blanca i gingebre – diferent a totes les que he provat.

Tragamar

Web: http://www.tragamar.com/

Ubicació: Platja del Canadell de Calella de Palafrugell

Cap de Creus, la sensació d’estar a la fi del món

dimecres, 13/05/2015

Cap de Creus

Ubicat just al final del Parc Natural del Cap de Creus; al costat del far. La ubicació és immillorable. Miris cap a on miris, hi ha natura al voltant. El que més m’agrada és la virginitat de tot plegat: una sola carretera bastant precària i cap construcció a part del far i del restaurant.

El restaurant està en un edifici autèntic castigat per la tramuntana que junt amb el soroll del vent, que no s’atura mai, encara li donen més encant a l’escenari.

Recomano anar-hi durant la primavera-estiu per gaudir de les vistes de tot el Cap de Creus i de la immensitat del mar des de la terrassa que hi ha fóra. M’encanta fer-hi el vermut; tot i que després prefereixo gaudir de l’àpat dins, on trobareu un ambient molt rústic i senzill.

Cap de Creus

Cap de Creus

Cap de Creus

Cap de Creus

El xef Chris Little porta 20 anys preparant peix fresc local, arrossos i varietat de currys. El servei és bastant tranquil. Intenteu anar-hi sense pressa i disposats a passar-hi una bona estona.

Puntualment, organitzen concerts a l’estiu.

Si es té la oportunitat, aprofitar per fer algun tram del GR que passa pel Parc Natural. Us ajudarà a arribar a caletes d’una virginitat autèntica i a gaudir de la tranquil.litat de l’entorn.

Una de les coses més destacables del restaurant son les seves vistes impressionants.

Està obert tot l’any.

Tipus: especialitat en peix fresc, arrossos i fusió de cuina mediterrània i índia. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • pollastre al curry amb tomàquet i salseta – està clar que els currys son la seva especialitat.

capdecreus8

Cap de Creus

capdecreus9

  • pagre a la planxa – peix fresquíssim.

Cap de Creus

Raconet imprescindible de visitar, per la sensació  d’estar a la fi del món.

Web: http://restaurantcapdecreus.blogspot.com.es/

Ubicació: Al final del Cap de Creus

Ura, s’ha de veure i viure! – TANCAT

dimarts, 17/03/2015

TANCAT

Ura

És, sense dubte, un dels locals de moda de la ciutat. Fa tres anys que va obrir les seves portes i, des d’aleshores, no ha parat de créixer.

Mig amagat. Ubicat just darrera de la plaça Francesc Macià. Poc s’espera un el que es trobarà darrera d’aquells vidres.

El local és més aviat fosc. Parets, terra i cortines de color gris; que combinats amb l’estil del mobiliari, li donen un aire del tot barroc al local. A mà dreta hi ha la barra, on tot s’hi cou: moviment ràpid de cambrers amb molta complicitat entre ells. La sala té forma de “L”. La part més propera a la barra té un estil més modern i està més il.luminada. L’altre zona té menys llum i és on es pot gaudir d’una mica més d’intimitat.

Ura

Ura

He de reconèixer que vaig estar bona estona observant a la clientela del restaurant. Exuberant i poc discreta.

No he tingut la oportunitat de viure-ho; però, per la nit, després de sopar, es converteix en lounge amb bons cocktails.

Tipus: cuina mediterrània. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • Gratacels de capresse amb aroma d’alfàbrega, alcaparrón i pinyons.

Ura

  • Verduretes al carbó amb romesco – impressionant l’escuma de romesco. Pocs com aquest.

Ura

  • Rissotto de bolets del bosc amb parmesà cruixent – gustosíssim i al punt de cocció. Un dels plats estrella…

Ura

  • Timbal de truita de patates i pa amb tomàquet – pràcticament una crema d’ou, ceba i patata. Plat clàssic del restaurant que no podeu marxar sense provar.

Ura

  • Tataki de tonyina amb hummus i tomàquet sec marinat en oli d’oliva – mai havia provat el hummus amb el tataki de tonyina… m’ho menjaria cada dia!

Ura

  • Steak tàrtar de bou amb patates fregides – excel.lent presentació i exquisida carn.

Ura

  • Crumble de poma.

Ura

Restaurant que s’ha de veure i viure!

Web: http://www.urabcn.com

Ubicació: Av. Diagonal, 477 (darrera) de Barcelona

Pla, intimitat i tranquil.litat al Gòtic

dimarts, 7/10/2014

Pla

Fa més de 16 anys que el Jaume està donant “guerra” al barri gòtic de Barcelona. Va començar discretament, però als pocs mesos ja tothom coneixia el “Pla”. Ara ja és un clàssic a Barcelona i, de fet, ja té un “germanet” i tot (Bar del Pla).

Encara que estigui ple, ell sempre seu uns minuts a cada una de les taules per explicar, amb passió, els plats de la carta. Ho viu, ho gaudeix i ho transmet. La seva màxima és que la gent estigui a gust. Està a tot arreu, tan aviat el pots veure darrera de la barra, com a les taules, com dins la cuina. Ho controla tot.

El local és acollidor, íntim i més aviat fosc. Llum baixa i espelmes repartides per tot arreu. Per mi, la il.luminació és perfecte. El doble nivell, amb les escales dividint la part de baix en dos, li dona un encant especial. A dalt hi ha raconets més íntims per poder tenir un sopar més romàntic. A baix, l’espai és més diàfan.

Pla

Pla

Pla

Pla

Pla

Tipus: cuina mediterrània. Poc a poc ha anat canviant la carta per adaptar-se a les tendències actuals. És una cuina més aviat creativa. Vaig tenir la oportunitat de provar el Menú Degustació que consta en escollir dues mitges racions d’entrants, un segon i un postres:

  • tomàquets de temporada infusionats en aromes de camp i salmó semi cru – plat súper fresc i finíssim.

Pla

  • fideus de verdura i algues en un caldo fred de bolets i gingebre.

Pla

  • tataki de filet de porc ibèric marinat, la seva salsa, un toc d’olives i cítrics – un dels plats estrella. Melós i molt gustós. Sensacional barreja de gustos. M’encanta.

Pla

  • tàrtar de remolatxa i endivía, all negre i vinagreta de iogurt i cabrales – espectacular a qui li agradi la remolatxa… i a sobre, amb el tan de moda “all negre”.

Pla

  • pop yakisoba, rostit i lacat, sobre un trinxat – el pop al seu precís punt i el contrast amb el trinxat és sensacional. L’altre plat estrella.

Pla

  • el peix del dia sobre una base de verduretes i cloïsses – tendre i gustosíssim.

Pla

No vaig ser capaç de trobar un foradet pels postres… tot i que ja sé quin demanaré quan hi torni.

Un clàssic de la ciutat, on menjareu bé i estareu a gust.

Webhttp://www.restaurantpla.cat/

UbicacióCarrer Bellafila, 5 de Barcelona

El Sortidor, un clàssic del Poble Sec

dijous, 20/03/2014

El Sortidor

 

No es pot parlar del Poble Sec de Barcelona sense dedicar uns minuts a aquest mític establiment. És tot un clàssic, no només del barri, sinó, fins i tot, de la ciutat. De fet, ha donat servei, ininterrom-pudament, des de 1908.

Quan no hi havia neveres a les cases, els veïns anaven al Sortidor a buscar gel. Més endavant, durant quaranta anys, va ser un bar on servien el vermut amb les anxoves.

La història es respira a cadascú dels racons del local. Fora, des de la plaça, les portes verdes modernistes i originals de l’època amb els vitralls de colors, ja criden l’atenció. Es veu que és un espai diferent amb un caire autèntic. Dins, la barra de color verd, les taules de marbre, la gegant pissarra amb la carta de vins, el terra de fusta i les neveres antigues li donen un caire sensacional. Hi ha terrasseta a la plaça.

El Sortidor

El Sortidor

Igual de fantàstic que és el local, ho és també l’Ester. Una catalana que era clienta i que, de seguida que es va assabentar que el restaurant es traspassava, no va dubtar ni un minut en canviar completament la seva vida per dedicar-s’hi en cos i ànima. Et fa sentir com a casa. Li agrada el que fa i això es nota amb el tracte que dóna als clients.

Tipus: cuina mediterrània. Hi ha menú de migdia. Però jo vaig tenir la oportunitat de provar:

  • tacos de salmó marinat amb ruca,

El Sortidor

  • timbal de pollastre amb verdures cruixents al vapor i vinagreta de mostassa i mel – amanida que marca la diferencia

El Sortidor

  • tataki de tonyina amb fonoll marinat – deliciós

El Sortidor

  • panzerotti de bolets amb oli de trufa blanca – per plorar

El Sortidor

  • croquetes artesanes de pernil
  • llom de bacallà confitat amb tomàquets i alls tendres
  • el pa amb xocolata – indescriptible. Tots els postres són casolans.

El Sortidor

Em seria difícil escollir un sol plat.

Webhttp://www.elsortidor.com/

Ubicació: Plaça del Sortidor, 5 de Barcelona