De ruta per Calonge, muntanya, mar i patrimoni

Calonge té dos nuclis urbans, un d’interior

i un de platja, Sant Antoni.

Dos  paisatges, un marí i l’altre de muntanya que la fan un destí per a rutes molt interessant a l’estiu. Hi hem estat i us ho expliquem en dues propostes.

Primer hem pujat al Puig d’Arques, el cim més alt  de les Gavarres, en bicicleta, per guanyar-nos després un bon bany a la platja de Sant Antoni. (Foto de Jaume Bonaventura, el nostre acompanyant)

 

Però,  si preferim una visita més reposada i centrada en el patrimoni i la cultura, el nucli de Calonge, tot i ser petit, ens ofereix una agradable passejada per carrers de vianants com el Rutlla o el Major, on ben a prop  hi trobem l’església parroquial de Sant Martí (s.XVIII), que és un dels temples més grans de la diòcesi de Girona.

Carrer Major

 

Molt a prop el Castell de Calonge del segle VIII, que es començà a construir com a una de les fortaleses més grans del Baix Empordà.Fundat pels comptes de Girona i amb finalitat de vigilar les ràtzies sarraïnes (atacs ràpids i per sorpresa). En l’actualitat, meitat fortalesa – perímetre emmurallat, torres quadrada i de l’homenatge  – meitat palau des del gòtic fins al renaixement.

 

Ens quedarà visitar la Biblioteca Pere Caner que en el s.XVII era un hospital de pobres com s’entreveu encara  a la façana.

 

Bona estada!!

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús