Tossa de Mar, a peu per la vil·la i per un tram verge de la Costa Brava

La vil·la de Tossa de Mar és l’única vila medieval fortificada del litoral català. L’hem visitada tot preparant-vos la ruta:

Tossa de Mar, el recinte emmurallat més turístic

Tossa des del mirador de la Mar Menuda

A més a més del que ja és prou conegut, com la vila vella o les seves platges, en volem destacar: la vila romana dels Ametllers que ens ha sorprès per la seva grandària i importància; l’entorn de l’església amb les seves terrasses a la fresca; els estrets carrers del barri pescador de sa Roqueta o les portes de les cases històriques de la vil·la.  Ens hem fixat en els detalls i no ens l’acabàvem!

Però Tossa és als peus d’un entorn privilegiat del que n’hem visitat un tram costaner de gran bellesa, feliçment protegit dins l’Espai  d’Interès Natural del Massís de Cadiretes 

Un sender de miradors, de la cala Llevador a Tossa de Mar 

L’hem fet en les dues direccions possibles i us hem recomanat la que té el marcatge més visible i frontal, des de la cala des Llevador. En aquesta foto us mostrem la part més verge que anirem vorejant en un puja baixa constant, però amb parades molt agraïdes d’una bellesa sorprenent pels qui estiguin acostumats a la Costa Brava més urbanitzada o als trams de camí de ronda més coneguts.

Ruta dels miradors, Costa Brava verge

Miradors, penya-segats i petites cales amb noms d’allò més original: Llevador, Boquera, Muladera, Moltó, Jeroni, Allà on raja l’aigua – i en raja! – , Sot de’n Cona, Cards, Codolar … ; paratges que també podeu visitar amb caiac, opció que mirarem d’introduir ben aviat amb una ruta des del mar. Atents i bona ruta!!

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús