Sallafort, l’últim nou-cents del Pirineu

Un mar de vistes us espera a la nova ruta que hem publicat!   El pic de Sallafort, l’últim nou-cents del Pirineu

Vistes des de Sallafort

No matinem gaire, ja que primer volem comprar oli i vi a la Cooperativa d’Espolla. Acomplert aquest primer objectiu, ens dirigim al coll de Banyuls on ja rebem el primer impacte visual de la Costa Vermella, però poc ens podíem imaginar que aquesta imatge aniria millorant fins a deixar-nos bocabadats amb el que veiem als nostres peus.  Cap al sud també contemplem tot el golf de Roses però el dia ha estat molt calitxos i no ens n’hem sortit amb  les fotos, us la mostrem a tall d’exemple de la immensitat del que s’abasta en aquesta sortida

La Costa Vermella

Vistes des de Sallafort

Si bé les vistes són de primera divisió, la carena a la que accedim i des de la que divisem tota l’Albera des del Puig Neulós no desmereix gens. Podem resseguir tot el camí ramader de la carena i l’àmplia catifa d’herba, verda o més seca segons l’època, que el cobreix ens fa pensar en un recorregut molt utilitzat pels ramaders durant segles.  Ens l’anotem a l’agenda per mirar de recorre’l en el futur.

Cami ramader de carena

No us deixeu la càmera ni oblideu l’aigua doncs no hi ha fonts. Us indiquem una ruta circular més llarga i de pujada més suau, però també podeu fer l’ascensió directa pel coll d’Eres que és la que hem fet nosaltres. Sigui com sigui, bona ruta!!!

 

 

 

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús