Arriben vacances. I si fem una ruta per etapes?

Potser l’exemple que tothom té al cap quan parlem de fer una ruta per etapes és el Camí de Sant Jaume. El nostre país ofereix moltes possibilitats i molt atractives, algunes ja consolidades com el Camí dels Bons Homes, la Ruta del Cister, el Meridià Verd, les Vies Verdes, els camins romeus a Montserrat o els GR més coneguts. D’altres en procés de construcció o consolidació com El Camí, la Trans Catalunya, el Camí del Ter per exemple.

Rutes per etapes

Rutes per etapes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alhora l’obertura de nous eixos viaris – l’Eix Transversal o C-25 n’és un – ofereix també noves oportunitats. És aquesta opció la que us en presentem a Descobrir.cat i amb vídeo inclòs!!

De Sant Julià de Vilatorta a Arbúcies

(Feu clic a l’enllaç hi en tindreu tots els detalls)

 

 

El fet d’oblidar-se del cotxe diversos dies dona a aquestes rutes un encant especial però també exigeix una preparació logística més acurada: vehicles o altres mitjans de transport per enllaç, vies de retirada pels que no puguin continuar, provisió d’aliments, farmaciola, etapes programades amb temps sobrat per a imprevists, material de recanvi i eines per a les bicicletes, llocs de parada o d’interès per evitar un excés de monotonia o la previsió meteorològica, entre d’altres.

Rutes per etapes

Les etapes cal calcular-les tenint en compte diversos factors com: els desnivells, el tipus de sol, el nombre de persones o les edats dels participants,  el nombre d’etapes, etc. Es considera de forma generalment acceptada a Europa que uns 4 km/h a peu i el doble en bicicleta, són els temps a tenir en compte al calcular les etapes. Aquest ritme considerem que és excessiu per a les etapes de nivell mitjà i mitjà alt en grup i amb persones d’edat i preparació diversa.  Habitualment el ritme es més baix. Els càlculs aconsellem que es facin a 3-3,5 km/h caminant i al doble en bicicleta.

Bones vacances i bona ruta!!

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús