Del pantà de Sant Ponç a Olius, a peu o en bicicleta

Hem activat a la revista digital una ruta prèviament publicada a la revista de paper com a ruta a peu, però perfectament vàlida per fer amb bicicleta amb molt poques variacions.  Aquestes dues opcions i la bellesa i l’interès dels paratges a visitar ens han animat a donar aquest pas.

http://www.descobrir.cat/ca/rutes/del-panta-de-sant-ponc-a-olius-591.php

L’embassament de Sant Ponç es troba ben ple i ens ofereix unes vistes espectaculars com les de la imatge que vam prendre en una de les visites. Però no només mirant a l’horitzó de Port del Compte quedem embadalits, si no també amb els canvis de coloració de l’aigua des dels variats punts de vista que ens ofereix el recorregut.

 

Solsonès Pantà de Sant Ponç

Pantà de Sant Ponç

Solsonès Ruta pantà de Sant Ponç

Aigües turqueses al pantà de Sant Ponç

A més de recórrer l’embassament de baix a dalt, ens acostem a visitar Olius conjunt romànic de primer ordre on hi destaca la important cripta.

Església d'Olius

Església d’Olius

 

Solsonès Cripta d'Olius

Cripta d’Olius

Però Olius té un petit secret que és com la cirereta del pastís: el seu cementiri modernista. Excavat parcialment en la roca, tot ell és una joia de detalls i racons sorprenents encabits en un mínim espai ocupat per una dotzena de tombes, a tot estirar.

 

Solsonès Cementiri d'Olius

Cementiri modernista d’Olius

Esperem que les imatges us hagin fet dentetes. A la ruta hi teniu més informació i detalls per tal de fer una sortida ben organitzada i sense pèrdua. Prepareu-vos per gaudir de valent, només n’hem mostrat un tastet!!

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús