Montgrony, Port del Compte i Serra del Verd, caminant per sobre dels 2.000 metres

El Prepirineu està format per un seguit de serralades de relleu intermedi que envolten la part central dels Pirineus. Les opcions d’ascensions i sortides són infinites i a Rutes per viles i racons n’hem escollit tres, per sobre dels 2.000 metres i que tenen com a denominador comú que hi hem recorregut pràcticament tota la serralada: Montgrony, Port del Comte i Serra del Verd.  Anirem actualitzant aquest post a mida que ho ampliem. Rasos de Peguera, Serra d’Encija-Gallina Pelada, Taga i Serra Cavallera, Cadí, Penyes Altes del Moixeró. Les hem visitat totes però  no eren èpoques de publicar rutes. Ens cal repetir! … potser abaixant una mica el ritme 😉

Ho publiquem en aquestes dates de tardor doncs a més de la varietat de colors que hi trobareu als peus de les serralades, podeu programar sortides amb raquetes quan arribi la temporada hivernal.

Comencem per Montgrony:  hi fem els cims de La Covil (2.001 m), el Costa Pubilla ( o Cim del Pla de Pujalts, 2.055 m) i el Pedra Picada (2.010 m) i al Port del Comte els del Vulturó (2.348 m), la Gespeguera (2.331 m), Pedró dels Quatre Batlles (2.386 m), Tossa Pelada (2.378 m) i Puig de les Morreres (2.212 m)

Hi teniu accés des de Gombrén a la cara Sud i des de Campelles o Nevà al nord.

Ruta a peu Montgrony

Vistes des de prop de La Covil

Ruta a peu Montgrony

Descansant al Costa Pubilla

Seguim per: Port del Compte on hi teniu fins hi tot rutes senyalitzades amb raquetes. hem pujat el Puig de les Moreres (2.212 m), el Vulturó (2.348 m),  Pedró dels Quatre Batlles (2.386 m) i la Tossa Pelada (2.378 m)

Hi teniu accés des de Sant Llorenç de Murunys i La Coma pel sud o Tuixen pel nord.

Ruta a peu per Port del Comte

Puig de Morreres i Pla de Becies

Ruta per Port del Comte

Pedró dels Quatre Batlles i Tossa Pelada

La tercera i, per ara, la darrera és la Serra del Verd on en lloc de fer cims fem caps!  El Cap del Verd (2.282 m) i el Cap de Prat d’Aubes (2.252 m) no ens va donar temps de fer el Cap d’Urdet 🙁 (2.240 m)

Hi teniu accés des de Gòsol

Cap del Verd

Pedraforca

Tuixen i Alt-Pirineu

No ens estenem més en explicacions doncs en teniu prou a les rutes, i en aquests tres casos i en els que mirarem d’anar preparant l’expressió de que val més una imatge que mil paraules, és perfectament aplicable. L’espectacle és dels que deixen records inesborrables. Bona ruta!

 

 

 

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús