Terra endins, Terra Alta, imatges inèdites

Hem dit adéu a la platja, si més no, a la platja estiuenca i que millor que mirar terra endins i a una comarca on la terra és més terra que en lloc: la Terra Alta.

Fa uns dies que va sortir el número de setembre de la revista Descobrir Catalunya i el reportatge central ha estat dedicat a aquest territori, la Terra Alta, un país que m’impressiona, sempre em captiva i em deixa tocat. Donat que és impossible publicar dins la revista totes les fotos que vam fer, us deixo amb un petit recull de les que no hi van cabre. Així veuen la llum, la llum de les vostres pantalles (i la dels vostres ulls) i prenen vida. Gràcies.

 

Comparteix

    Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Comentaris

    • Indignat

      06/09/2012 - 19:50

      Sempre igual, tot es de GANDESA, la vall closa es del Pinell de Brai i la cota 705 tambe

    • Rafael López-Monné

      06/09/2012 - 20:20

      Ep! Tens tota la raó Raimon. Ja està arreglat. Moltes gràcies!

    • Indignat

      06/09/2012 - 20:23

      de res per l’anonimat…

    • José Luis

      07/09/2012 - 11:24

      …74 años después y todavia disputándose la Punta Alta… 😉 Espero que no llegue, esta vez, la sangre al río…
      El Adrià, genial…

    • mteresa

      07/09/2012 - 19:16

      Que estaba cansat l’Adria o tenia son?, o simplement que es un gran comediant
      Ep, es molt simpatica la fotografia, que no se ofengui

    • Indignada

      09/09/2012 - 11:42

      Pos si, sempre igual! La Terra Alta se resumix en Gandesa, Horta, los Ports, la Via Verda i la Guerra Civil!!
      Som de les principals comarques productores de vi i no surt ni una sola imatge de les nostres vinyes!
      Tenim uns Casc Antic medievals únics i tampoc no hi surt ni una instantànea…
      Les imatges precioses, però no s’ha mirat bé “terra endins”.

    • Rafael López-Monné

      09/09/2012 - 12:47

      Judit,
      Si cliques la imatge de la revista veuràs que la portada del reportatge està dedicada al vi, a les vinyes de la Terra Alta, i hi ha tot un reportatge parlant de vi i viticultors innovadors. Si llegeixes el text, veuràs que aquestes només són algunes de les fotos que no van poder sortir al reportatge de la revista. No és cap article, només una petita mostra de la meva passió per aquesta terra. De tota manera tens raó, mai serem capaços de copsar ni en un blog, ni en una revista (encara que li dediquem 47 pàgines) la riquesa d’aquest territori. Gràcies per participar.

    • Toni

      09/09/2012 - 13:49

      Les pastes nombrades a la foto com cocs de cassola, no se a tots els pobles de la vora com es diran pero al meu, Bot los hi diem bunyols.

    • Dolors

      10/09/2012 - 07:51

      Bones,
      Precisament he estat aquesta darrera setmana per aquestes terres, les quals penso torna-hi. M’han encantat els poblets, les vistes, la gent, la tranquil.litat que es respira… etc, etc… Totalment recomanable, penso tornar-hi seguríssim ¡¡¡¡

    • Pixapins

      10/09/2012 - 14:20

      …llons, molt bones es fotos, si senyor…(amb aquest nivell me vendré la Olympus…barateta…) i no vos queixeu tant que al preu que está la benzinai els peatges, l’oli i el vi i les ameles no ens surt a conte als de can fanga.
      Cuideu la terra, svp i salut
      Ventura (lo pixapins de L’H)

    • Rafael López-Monné

      10/09/2012 - 17:07

      Toni,
      La riquesa lèxica és també impressionant.

    • Rafael López-Monné

      10/09/2012 - 17:08

      Dolors,
      Completament d’acord amb tu. Gràcies per participar.

    • Rafael López-Monné

      10/09/2012 - 17:09

      Ventura,
      Moltes gràcies. M’alegra que t’hagin agradat. Aquesta terra és magnífica.
      Salut!

    • PEPI AUBA

      13/09/2012 - 12:30

      A mí m´agradat molt. Felicitats Celi !!!!!!!!!!!

    • Asun

      14/09/2012 - 11:41

      Terra Alta: Turisme Identitari! Aquest és el concepte amb el que ahir em vaig quedar a la Presentació de la revista “Descobrir Catalunya” especial Terra Alta. Aquesta Terra és preciosa i la seva gent també, només cal que ens ho creguem i ningú ens pararà. Les fotos són precioses i TRANSMETEN SENSACIONS, genial gràcies per fer-ho possible!

    • Rafael López-Monné

      14/09/2012 - 13:19

      Hola Asun,
      Estic completament d’acord amb tu. Crec que a la Terra Alta li cal refer vincles amb la terra —que no és només un valor econòmic— i guanyar auto estima. Sense, no hi ha cap desenvolupament possible, ni personal ni col·lectiu. M’alegra saber que us ha agradat el meu treball. Moltes gràcies!

    • Josep Gironès

      14/09/2012 - 14:44

      Molt complert i suggeridor el reportatge sobre la Terra Alta, només a l’abast de persones que estimen i coneixen el territori.
      En referència a la gran varietat de cócs i coques propis del país, recomano el llibre de na Loreto Meix “Cócs i coques de la Terra Alta” en el qual s’expliquen les varietats de cada poble en quan a definició i elaboració.

    • Rafael López-Monné

      14/09/2012 - 22:22

      Gràcies Josep. Aquest llibre és precisament el que ens va inspirar per platejar l’article dedicat a la rica tradició de pastes de la Terra Alta, aconsellats pel Lluís Melisch. Un bon treball!

    • Carmen Pujol Ferras

      16/09/2012 - 17:08

      Els cocs de cassola, a Horta es diuen Redots.

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús