Un viatge de més de 4 milions d’anys a “El bressol de la humanitat” al CosmoCaixa

L’exposició ens proposa un viatge de més de 4 milions d’anys cap als orígens de la humanitat.

bressol-humanitat-cosmocaixa

La nova exposició del CosmoCaixa vol posar llum sobre els misteris de l’origen de la nostra espècie explicant com les condicions climàtiques i ecològiques de la Gran Vall del Rift, a Àfrica, van propiciar l’aparició dels primers homínids milions d’anys enrere. Es tracta, doncs, d’un homenatge a la tasca feta durant dècades per arqueòlegs i historiadors i que ens han permès conèixer el fascinant procés evolutiu dels nostres avantpassats.

Per comprendre com ha estat tot aquest procés evolutiu, es proposa un viatge en el temps a través de quatre grans àmbits articulats a través dels grans grups d’homínids. L’australopithecus, considerat el primer gran grup homínid de la pre-història; l’Homo habilis, que va aportar les primeres eines de pedra; l’Homo ergaster, el primer grup homínid amb aspecte modern i que va adoptar una dieta d’alta qualitat; i l’Homo sapiens arcaic, que ja presentava una clara evolució en el seu encèfal i tenia una constitució més robusta i uns ossos del crani més gruixuts.

barcelona-cosmo-caixa

L’exposició està enriquida amb un total de 200 peces extretes de la zona africana que engloba Tanzània, Etiòpia, i Kènia, i entre els quals es troben fòssils, mandíbules, rèpliques de cranis, dents de rinoceront, antílops i gaseles. Entre totes aquestes peces es troba la Lucy, la gran protagonista de l’exposició, nom amb el qual es coneix l’esquelet d’Austalopithecus més antic descobert mai.

A més, el recorregut inclou il·lustracions científiques de Mauricio Antón, que recreen l’espai en el que vivien els primers humans, així com un audiovisual del cineasta Javier Trueba, amb imatges reals dels jaciments i les excavacions. D’aquesta manera es busca que el visitant adquireixi una visió integradora de tots els aspectes sobre la vida dels primers homínids.

cosmo-caixa-bressol-humanitat

La app “El Bressol de la Humanitat” busca implicar al visitant fent que interaccioni directament amb l’exposició, esdevenint un protagonista més de la mateixa.

L’exposició, comisariada pels arqueòlegs Enrique Baquedano i Manuel Domínguez-Rodrigo i organitzada per l’Obra Social de La Caixa en col·laboració entre el Museu Nacional de Tanzània, es podrà veure al CosmoCaixa fins al gener de 2017. Una oportunitat única per entendre d’on venim d’una manera lúdica i divulgativa, i per plantejar el debat sobre quin serà el futur de la nostra espècie.

cosmocaixa-barcelona

.

.

El bressol de la humanitat
CosmoCaixa
Carrer d’Isaac Newton, 26
@FundlaCaixa / @CosmoCaixa
Entrada Gratuïta pels clients de “laCaixa”

Comparteix

Etiquetes:

Comentaris

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús