La millor fotografia s’instal·la al CCCB amb el World Press Photo 2016

Es pot capturar el món amb una fotografia? No, però el World Press Photo hi està molt a prop. És per això que, sota el lema “Veure i entendre”, es celebra aquesta exposició itinerant per 12è any consecutiu al CCCB de Barcelona. Aquest prestigiós concurs de fotografia intenta fer-nos pensar, sota el paraigües del periodisme, sobre l’actualitat més rellevant del darrer any. Així doncs, la fotografia no és la protagonista real, si no que serveix com a instrument per fer que l’espectador pensi, reflexioni, i interactuï amb les meravelles i atrocitats que tenen lloc al nostre planeta a través de les millors 155 fotografies.

world-press-photo-16-barcelona

Foto: © Jordi Cirach

La guanyadora d’aquest any ha estat “Esperança d’una nova vida”, de l’australià Warren Richardson, presa a l’agost de 2015. Aquesta fotografia, que immortalitza el moment en que un home passa un nadó a través d’una balla a la frontera entre Sèrbia i Hongria, és un cru retrat de la realitat dels refugiats sirians, que han estat el tema principal de l’actualitat del 2015, i que acaparen gran part del protagonisme del World Press Photo 2016.

Però, amb el permís del fenomen dels refugiats, altres temàtiques sorprenen la mirada dels espectadors, entre les quals cal destacar la naturalesa. Instantànies sobre els orangutans de Borneo (Tim Leman), el tràfic de marfil a Àfrica (Brent Stirton), una balena rodejada per submarinistes (Anuar Patjane Floriuk), o les esfereïdores conseqüències del terratrèmol de Nepal (Daniel Berehulak), ens recorden que els humans no som els amos i senyors del planeta en el que vivim.

world-press-photo-16-fotografia-barcelona

Foto: © Jordi Cirach

Organitzada per la fundació Photographic Social Vision, el World Press Photo és una exposició itinerant que cada any atrau a més visitants a Barcelona –l’edició del 2015 va batre el record amb 49.000 assistents-. A més, l’edició de Barcelona es diferencia de les celebrades en altres ciutats amb una sèrie d’activitats complementàries com ara classes magistrals, projeccions de llarmetratges, premis multimèdia, entrevistes als fotògrafs guanyadors, etc.

world-press-photo-16

Foto: © Jordi Cirach

Així doncs, teniu fins l’11 de desembre per acostar-vos al CCCB i gaudir d’aquesta original mirada al món. Aneu-hi, mireu, i enteneu. Sigueu partícips del que passa al planeta que tots habitem. És la millor manera de contribuir i engrandir la tasca d’aquells que, dia rere dia, intenten canviar el món disparant amb les seves càmeres.

World Press Photo
CCCB
C/ Montalegre, 5
Preu: 4 – 6€
www.cccb.org
@cececebe | #wpp16bcn

Comparteix

Etiquetes:

Comentaris

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús