Disseny i gastronomia es donen la mà al Museu del Disseny de Barcelona

Aquesta no és una exposició sobre tapes. És, en realitat, una exposició sobre tot l’univers que envolta el món de les tapes, des de el gastronòmic fins a l’arquitectura, passant per l’interiorisme i pel disseny industrial i gràfic. En paraules de Juli Capella (comissari de “Tapas. Spanish Design for Food“): si bé una poma es pot collir de l’arbre i menjar sense més,  cal un ganivet per pelar-la, mentre que si es vol fregir cal una paella i un plat per poder-la degustar”.

Juli Capella (comissari de “Tapas. Spanish Design for Food”) © Jordi Cirach

Taula de menjador convertida en un futbolí © Jordi Cirach

La interacció entre disseny i gastronomia es presenta com el tema a debat en aquesta exposició que recull més de 250 peces dissenyades majoritàriament durant els últims 25 anys. El visitant es trobarà en un recorregut dividit en tres àmbits: la “Cuina”, és a dir, el laboratori on s’elabora el menjar, la “Taula”, l’escenari on es fa la degustació, i el “Menjar”, on es mostra des dels aliments més tradicionals a aquells amb un disseny més atrevit. Si aquest és el menú principal de l’exposició, els postres els protagonitzen dues instal·lacions de l’artista Antoni Miralda –Embedded Drinks– i de l’ex-designer Martí Guixé –Food Photocall-. 

Imatge de detall de l’inici de l’exposició © Jordi Cirach

Imatge de detall d’una de les peces © Jordi Cirach

L’exposició, apadrinada per Ferran Adrià, es pot visitar al Museu del Disseny de Barcelona després d’estar tres anys en itinerància pel món i alimentant les ments de tretze ciutats, entre les quals hi ha Tòquio, Miami, Washington, Seül o Toronto. Tot un recorregut internacional que ha portat  per mig món l’enginy dels dissenyadors espanyols, mostrant objectes tan peculiars com ara una taula per tallar el pa que recull les molles en un tub que arriba fins al carrer per alimentar els animals o bosses de té  lligades  a “vaixells” flotants.

Imatge de detall d’una de les peces © Jordi Cirach

Participants de la convocatòria © Jordi Cirach

“Tapas. Spanish Design for Food”, que està organitzada per Acció Cultural Espanyola, es pot visitar fins el 21 de maig, i inclou una sèrie de tallers, conferències i activitats complementàries que faran de la visita una experiència única.

No dubteu més i gaudiu amb els cinc sentits aquesta vivència inoblidable!

https://twitter.com/JordiCirach/status/857664456935034880

.

https://twitter.com/JordiCirach/status/857650744157233152

.

https://twitter.com/JordiCirach/status/857645828550381569

 

Tapas. Spanish Design for Food
Museu del Disseny de Barcelona
Edificio Disseny Hub Barcelona
Entrada general 4,40€ i reducida 3€
#spanishdesignforfood | @museudeldisseny

Comparteix

Etiquetes:

Comentaris

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús