Montserrat: cultura i espiritualitat a una muntanya màgica!

Montserrat enganxa. És la muntanya? És l’espiritualitat? És la cultura? Segurament, aquesta mateixa pregunta, es deuen fer el milió i mig de visitants que cada any rep la muntanya sagrada de Catalunya.

Vista del Monestir de Monestir | © Jordi Cirach

Tal i com us vaig anunciar el passat 19 d’octubre, he sigut escollit per Cremallera i Funiculars de Montserrat (Grup FGC) per convertir-me en l’ambaixador de Montserrat.

Justament per aquest motiu, el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre, vaig marxar a viure l’experiència #DescobreixMontserrat.

A primera hora del matí, arribem al monestir amb el cremallera de Montserrat. La boira, atrinxerada entre les roques de la muntanya, ens dóna una de les vistes més impressionants de la vall del riu Llobregat.

La primera parada és a l’Espai Audiovisual, situat davant de la parada del cremallera. L’exposició gira sobre tres eixos fonamentals: muntanya, monestir i santuari. A través d’un itinerari, vaig poder descobrir com és la vida monàstica en l’actualitat, la importància cultural del monestir des de temps immemorials i com la muntanya és un símbol per la societat catalana.

Visitant el Monestir de Montserrat | © Jordi Cirach

El recorregut va continuar a l’impressionant Museu de Montserrat, on el visitant encuriosit pot trobar obres de Caravaggio, El Greco, Monet, Picasso i els pintors catalans més importants: Santiago Rusiñol, Ramon Casas i Marià Fortuny, entre d’altres. Realment és sorprenent veure totes aquestes obres pictòriques de gran valor en un museu no gaire conegut. Una experiència altament recomanable per aquells amants de l’art.

La visita guiada va acabar a la plaça de la basílica, on el so de les campanes va ser un bàlsam per les nostres ànimes.

https://twitter.com/JordiCirach/status/921691464215748608

A la tarda vaig fer baixar el dinar visitant la creu de Sant Miquel, un recorregut fàcil a pocs quilòmetres del Monestir. Just a sota de la creu, pots gaudir d’una de les vistes més impressionants de Montserrat. A més podràs identificar algunes de les muntanyes més curioses, com per exemple la mòmia, el mico o l’elefant.

Vista des de la creu de Sant Miquel | © Jordi Cirach

Basílica de Montserrat | © Jordi Cirach

I vaig acabar la jornada assistint a “Vespres”, l’última cerimònia de la jornada. És el moment perfecte, ja que han marxat tots els pelegrins i només una mínima comitiva compareix aquest moment de pau interior amb els monjos de la comunitat de Montserrat.

https://twitter.com/JordiCirach/status/921796916995936257

Diumenge vaig començar l’aventura des del pla de les Taràntules (972 metres d’alçada). Aquest recorregut també es pot fer a peu o còmodament amb el funicular de Sant Joan, on podràs gaudir d’una vista panoràmica impressionant del monestir.

https://twitter.com/JordiCirach/status/922077438691168257

 

A més, podràs visitar l’Espai “Aula Natura” on descobrir la fauna, la flora i el passat curiós de la singular muntanya de Montserrat. Des d’allà podràs fer una petita excursió fins a Sant Jeroni, el punt més elevat de Montserrat, situat a 1.200 metres d’alçada.

Vista des de Sant Jeroni | © Jordi Cirach

La Santa Cova | © Jordi Cirach

I finalment vaig acabar el recorregut visitant la Santa Cova, on gràcies al funicular podràs visitar un dels llocs de culte de la muntanya, és la cova on va ser trobada la Mare de Déu de Montserrat. Coneixes la llegenda que explica que uns pastors van veure com una misteriosa llum va il·luminar la muntanya de Montserrat?

Vista del Monestir de Monestir | © Jordi Cirach

De ben segur que Montserrat és molt més de tot el que vaig viure gràcies a l’experiència #DescobreixMontserrat. Però us puc assegurar que només pujar al cremallera que et transporta fins el monestir, s’apodera de tu una sensació de pau interior i benestar. Segurament és la màgia de la muntanya de Montserrat!

Moltes gràcies a tot l’equip de Cremallera i Funiculars de Montserrat (Grup FGC) per oferir-me viure aquesta autèntica experiència!

Per més informació pots visitar els següents enllaços:

www.cremallerademontserrat.cat
facebook.com/cremallerademontserrat
twitter.com/FGC_Montserrat 
instagram.com/fgc_montserrat

Comparteix

Etiquetes:

Comentaris

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús