7 Recomanacions Literàries per Sant Jordi per a Gent Curiosa

Encara no saps quin llibre regalar aquest Sant Jordi? Com escollir un bon llibre sempre és difícil, pren nota d’aquestes recomanacions literàries per a gent curiosa!


Exercicis Espirituals
Ignasi de Loiola
Fragmenta Editorial
25€

A través dels Exercicis espirituals, Ignasi de Loiola sotmet la meditació religiosa a una feina metòdica. El llibre proporciona materials, perfectament estructurats, per a un recés interior de fins a quatre setmanes. Es tracta d’una proposta de pedagogia espiritual amb la finalitat d’elaborar tècnicament una interlocució amb Déu.

Els Exercicis espirituals ofereixen els elements necessaris per prendre consciència dels dilemes i les accions humanes a partir de la constatació que la mesura de totes les coses no la té el jo humà sinó l’horitzó diví. Els Exercicis espiritualsafavoreixen una experiència mística integradora en la mesura que descobreixen la sacralitat del món i la seva diafanitat

El primer temps és que al matí just després de llevar-se, hom ha de proposar guardar-se amb diligència d’aquell pecat particular o defecte que es vol corregir i esmenar.

La primera addició és que cada vegada que hom caigui en aquell pecat o defecte particular es posi la mà al pit, penedint-se d’haver caigut, cosa que es pot fer fins i tot davant de molts sense que s’adonin del que hom fa.


Els mestres de la sospita
Francesc Torralba
Fragmenta Editorial
12,90€

Hi ha pensadors que adquireixen la categoria d’esdeveniment, perquè després d’ells la tasca de pensar es transforma radicalment. Pensar la història, Déu, l’home o la llibertat després dels mestres de la sospita és un exercici altament suggerent. Marx, Nietzsche i Freud fan trontollar els pilars de la civilització occidental: són els epicentres d’un moviment sísmic que transforma substantivament l’ordre de les coses. Res no podrà ser pensat com abans.

 


Pequeños paraísos
Mario Satz
Acantilado
14€

En breves e intensos capítulos, Mario Satz ahonda en la construcción de los pequeños paraísos, esas obras de arte vegetal que aún hoy nos sorprenden y admiran. Un jardín es, sin embargo, algo más que una forma delicada de nostalgia, pues no sólo buscamos el Paraíso en el pasado sino que lo proyectamos en el futuro con la esperanza de que perdure, para quien sabe ver, en nuestro entorno: tal vez el paraíso jamás haya desaparecido de la Tierra y tan sólo debamos aprender a verlo.

Fieles al fengshui o arte de interpretar el paisaje, los jardines chinos no se creaban al azar ni porque sí. Considerados focos de energía anímica, debían estar en correspondencia con el cosmos y su qi o “aliento vital” tenía que fomentar la salud y la armonía.


Eres lo que comunicas
Manuel Campo Vidal
RBA
15€

Aprender a comunicar con Manuel Campo Vidal. “Atención al poder de la palabra”. Manuel Campo Vidal, sociólogo, profesor de comunicación y reconocido periodista, lo sabe mejor que nadie: somos lo que comunicamos, y por eso en este libro se identifican, se describen y articulan las claves para conseguir la excelencia comunicativa.

 

.


S.O.S. cristians
Pilar Rahola
Columna
20€


Mai no hi havia hagut, des de l’època de les catacumbes, un intent massiu, organitzat i impune d’acabar amb comunitats cristianes senceres. Les dades colpidores que Pilar Rahola aporta en aquest llibre, d’una manera sistemàtica i rigorosa, són tràgiques i encenen totes les alarmes d’una sagnia que no sembla tenir aturador. Coptes, assiris, siríacs, ortodoxos de diverses litúrgies, protestants i també catòlics, pateixen avui l’estigma de la creu.


La dona que no sabia plorar
Gaspar Hernàndez
Columna
19,50€

La sexòloga Daniela Costa-Pau viu el sexe de manera desacomplexada en una època en què encara és un tabú. De portes enfora és una dona amb autoestima, però alhora és freda i desdenyosa. La seva aparent seguretat amaga un misteri: mai no ha pogut plorar.

 

 


La fugitiva
Blanca Busquets
Proa
18,50€

La Mireia és una dona de més de noranta anys que viu sola en un pis de Barcelona. Cada vegada més esquerpa, la Mireia només s’entén bé amb la seva néta, la Sònia. Mentre escolta els sorolls del carrer i espia els llogaters del pis del costat, rememora la seva vida i tot el que ha causat que la seva filla l’eviti tant com pot i que el seu fill no li parli des de fa molts anys. Gràcies als fets que la Mireia recorda, entendrem la seva solitud i el seu recel. Amb una mica de sort, un seguit de fets inesperats podria desembolicar una vida bloquejada des de fa molt anys.

Comparteix

Etiquetes:

Comentaris

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús