Pels prats d’Aran sobre dues rodes

Bicicleta i muntanya, velocitat i aire pur, fan un combinat substanciós. Si hi afegim una xarxa de senders ben senyalitzats i aptes per a tots els nivells, ja tenim un bon al·licient pel cap de setmana. L’estiu passat vaig pujar a la Vall d’Aran per conèixer el treball d’ordenació i senyalització d’una xarxa de més de 400 km de camins cicloturístics. Em va guiar en Francesc Comas, responsable del projecte i director del Centre BTT Val d’Aran. Vam travessar prats i boscos d’un verd intens sobre dues rodes, i també pobles d’origen medieval com Unha, Salardú i Gessa, tot confirmant la diversitat i la bellesa d’aquesta vall atlàntica.

Bici Vall d'Aran.jpg

Prats florits al mes de juny, a prop de Gessa. © ÒM

S’ofereixen un total de 25 rutes, 14 de les quals estan classificades com a fàcils o molt fàcils; això vol dir que les famílies amb nens i els ciclistes aficionats poden accedir a pobles i paisatges magnífics sense haver de suar la cansalada. El Centre BTT es troba a Betren, a tocar de Vielha, i hi trobareu fulletons informatius de tots els itineraris, assessorament sobre el circuit més adequat a les vostres necessitats (hi ha rutes fluvials, culturals, forestals…), i també hi podreu llogar bicicletes (si no en porteu) o reparar i rentar les vostres. Si no goseu fer la ruta pel vostre compte, podeu contractar els serveis d’un guia que farà més amena i segura la sortida.

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , , , ,

  Comentaris

  • Tweets that mention Pels prats d’Aran sobre dues rodes – Descobrir.cat — Topsy.com

   07/06/2010 - 12:21

   […] This post was mentioned on Twitter by Jackie Della Barba, Descobrir.cat. Descobrir.cat said: Pels prats d'Aran sobre dues rodes… http://ow.ly/1UZ2a […]

  • Silvia

   07/06/2010 - 18:45

   Com és que la web de Coposbike només està en castellà? Home, al menys una versió en aranès o en català…

  • Òscar Marín

   08/06/2010 - 7:23

   Tens tota la raó, Sílvia. És l’únic aspecte que caldria retreure a un bon nombre d’empreses i hotels de la Vall d’Aran, l’absència de la versió catalana en els seus webs.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús