Carta de desitjos viatgers per al 2013

Estimats Reis d’Orient,

Sabeu que no m’agrada demanar. M’estimo més treballar per aconseguir donar forma als desitjos. Enguany sóc conscient del meu poder limitat. Formo part d’aquesta classe mitjana que ha estat empesa un pas més a prop de l’abisme. Per això, com l’any passat, renunciaré als viatges llunyans i em quedaré a la vora de casa. Ho faig sense recança; sempre he defensat que els nostres pobles i paisatges són dels més bonics del món, i que aquí tenim alguns dels millors allotjaments i restaurants i, no cal dir-ho, la millor gent. Sense allunyar-nos gaire de casa podem viure les experiències més intenses. I la il·lusió de compartir-ho després amb els lectors del meu blog em genera una gran satisfacció.

Us faig cinc cèntims d’alguns desitjos viatgers que voldria veure acomplerts al 2013:

 • Seguir descobrint allotjaments singulars amb molt d’encant, amb història, respectuosos amb l’entorn i amb la tradició. Potser el més singular que tinc previst visitar és el Sant Pere del Bosc Hotel, ubicat en un magnífic monestir, dalt d’un turó de la Costa Brava. Hauré d’estalviar…
 •  Travessar camins on la història treu el cap entre la vegetació, des dels camins de ronda fins als antics senders de Collserola, i arribar a miradors de muntanya on el paisatge ens revela alhora la seva grandesa i la nostra petitesa. Ja tinc a punt les botes.
 • Tastar els fruits que dóna la terra, sigui en forma de vins en un antic celler, en forma d’oli en una almàssera o en forma de plats tradicionals en un bon restaurant.
 • Gaudir de l’observació de la fauna i la flora en espais naturals com el Delta del Llobregat, uns aiguamolls tan propers a la capital i encara tan desconeguts.
 • Banyar-me en platges en les quals no m’hagi banyat mai, trobar un moment per a la reflexió en algun balneari urbà i apuntar-me a alguna de les activitats que proposen les Estacions Nàutiques.
 • Obrir les portes de castells, masos, ermites i museus per assaborir la sensació fictícia de viatjar en el temps.
 • No voldria renunciar a descobrir nous racons de l’altre costat del Pirineu, a la Catalunya del Nord, a l’Arieja, a l’Alta Garona, on hi conservo amistats i records.

Sé que no és poc, el que desitjo, però 365 dies poden donar molts fruits si s’afronten amb il·lusió. Començo un nou any amb ganes de gaudir del @PlaerDeViatjar!

Desitjos.jpg

Representació de desitjos per al 2013 en forma de collage.

Comparteix

  Comentaris

  • Ares

   04/01/2013 - 23:29

   No descartis Argentina com a país on complir alguns dels teus propòsits pel 2013!
   Jo fa 3 anys que hi visc i no me’n canso mai!
   Petons
   Ares
   Fuet-i-Mate

  • Òscar Marín

   06/01/2013 - 13:53

   Gràcies per la recomanació, Ares. L’Argentina és un dels meus grans viatges pendents. No serà aquest any, però espero viatjar a l’Amèrica del Sud ben aviat. Una abraçada!

  • Luis Odontolgo

   22/05/2013 - 19:58

   Yo soy de Argentina y me encantaría poder viajar a Europa. Espero poder irme de luna de miel el año entrante. Saludos Cordiales.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús