Marc Casabosch

Marc Casabosch

Marc Casabosch

Nascut a Barcelona però posseït des de la infantesa per un pensament silvestre poc convencional. Fa uns anys vam decidir amb la meva parella establir-nos a pagès, en una masia del Solsonès, on gaudim tranquil·lament del dia a dia al peu de les muntanyes prepirinenques. Allà he pogut experimentar i anar cultivant la saviesa que proporciona el contacte directe amb la terra. Apassionat per la natura i per tots els elements fascinants que l’acompanyen, des de ben petit vaig sentir una forta connexió amb uns éssers que m’acabarien portant més lluny del que em pensava: els bolets. Del privilegi d’haver desenvolupat un actiu paper en el camp de la recol·lecció i la comercialització professional de bolets, que m’ha permès recórrer els boscos de mig món, em va sorgir la inquieta necessitat d’escriure i compartir vivències i aventures. Llibres, xerrades i conferències, docència a través de cursos, tallers, jornades tècniques i classes magistrals, col·laboracions a la premsa, a la ràdio, redacció d’articles i reportatges…, qualsevol proposta pedagògica i constructiva és ben rebuda sempre que neixi de la millor de les intencions. Actualment i des de fa uns quants anys, a més d’exercir com a comunicador i escriptor, dedico energies en un hort-jardí ecològic ple de vida que ens omple el rebost de casa amb aromes, sabors i colors d’una altra dimensió. Com deia John Seymour, un dels pioners de l’autosuficiència, “El millor aliment del món és aquell que ha estat cultivat o recol·lectat amb les teves pròpies mans”.

Amb referència als llibres, l’original i agosarada proposta divulgativa dels dos volums d’‘El secret més ben guardat’ (Ara Llibres, 2007 i 2008) va ser reconeguda amb un èxit aclaparador, que s’ha consolidat amb ‘Bolets en temps de crisi’ (Ara Llibres, 2009), ‘Setas al descubierto’ (Now Books, 2010), ‘El secret dels rovellons’ (Ara Llibres, 2010), ‘La ruta del tresor’ (Ara Llibres, 2011) i “Les millors rutes per trobar bolets, amb tots els mapes i secrets que necessites” (Ara Llibres, 2012). També el 2012 presento “Un hort per ser feliç”, una obra dedicada a l’aventura de crear un hort saludable, sigui en un jardí, en un balcó, al camp o a la ciutat, i que, a més d’haver-la publicat en castellà, ja compta amb quatre reedicions esgotades en català. Any rere any, i des del primer moment, tots aquests llibres s’han situat a les llistes dels més venuts. A totes les persones que em llegeixen els dec, doncs, la gran sort de poder mantenir-me al peu del canó fent allò que més m’apassiona, i construint noves històries i projectes.

Aquest blog vol ser una porta oberta a la natura d’autosuficiència, bé sigui com un espai d’oci, bé sigui com una forma d’entendre la vida, de caràcter multidisciplinari, amb propostes i experiències de tota mena. També us he de dir que intentaré centrar-me sempre que pugui en els bolets, conscient de l’interès col·lectiu que generen, proposant-vos rutes màgiques per trobar-ne, explicant el seu entorn, fent seguiments i previsions, i tot el reguitzell de coses que se’m vagin acudint a mesura que la present aventura digital prengui rumb cap a horitzons llunyans. Desitjo que hi participeu, que el llegiu o que hi expresseu les vostres opinions i pensaments, i us convido a passejar pel meu món d’herbes, muntanyes, llamps, trons i rovellons.

Comparteix

    Comentaris

    • Miguel A. Rodríguez Martínez

      21/12/2011 - 9:36

      ‘pimpinella morada’

      Hola Marc,
      Sólo comentarte que “Lepista nuda” es una de las setas que debemos cortar el pie….
      Si observáis detalladamente en el terreno, el pìe cortado; unos días después,… se ve como las propias hifas “moradas”, reciclan el pie de la seta….

      Un saludo desde Galicia.

      http://micologiasalvaterra.blogspot.com

      Miguel A. Rodríguez

    • Marc Estévez Casabosch

      25/12/2011 - 7:19

      Nos fijaremos bien a partir de ahora en este detalle de la seta. Gracias por tu apunte.

      En el caso de Lepista nuda, por suerte, será fácil observarlo, porque aún tengo cuatro ejemplares en el jardín de casa. Ahora iré a por ellos, y los cortaré en lugar de arrancarlos.

      Saludos,

      Marc

    • Lisa

      08/11/2012 - 20:55

      Busquem un micòleg per fer un curset per collir bolets a la zona del Garraf. Si algu esta interessat, contacteu-nos a Admin@ampaelscosterets.org

    • oriol costa

      10/11/2013 - 1:25

      Voleu presentar el nou llibre i el “hort per ser feliç”, a l’Ecosí 2014 a Girona?
      a reviure

    • Marc Estévez Casabosch

      29/11/2013 - 6:48

      Bon dia Oriol! I tant! M’envies un correu electrònic clicant a la pestanya “Envia’m una consulta” del blog, i ens comuniquem. Molt agraït per la proposta. Salutacions!

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús