BARCELONA – Mallorca, 284 – Casa Farreras

La casa que ens ocupa la va fer construir Francesc Farreras el 1899 i es va completar el 1900. 995 (9)

Tot i ser d’un modernisme contingut, ens crida l’atenció per tres fets: 1.- En primer lloc, el plànol de l’edifici ve signat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner tot i que les revistes de l’època ens diuen que el veritable autor és el també arquitecte Antoni Millàs Figuerola. 995 (1)                                                                                                                                                                                                                                           signatura de Domènech i Montaner

995 (4)                                                                                                                                                                                                                                   A Arquitectura y Construcción esmenten a Millàs, a l’igual que en altres publicacions

 

Ignorem el motiu pel qual signa Domènech, més tenint en compte que Millàs ja havia treballat per a Farreras i que Domènech no li construí cap obra . Millàs li havia construït un parell de cases al passeig de Sant Joan el 1894 i més endavant li construí la magnífica casa de Gran Via amb Villarroel (1902/1903) i el 1906/10 les cases del carrer Mallorca, 146-148. 2.- La façana presenta una estranya distribució de tribunes: dues als extrems del pis principal i una de central al primer pis. Així mateix podem veure balcons amb baranes de pedra, amb baranes de ferro rectangulars i amb baranes de ferro trilobulades.

995 (5)

995 (8)

3.- L’ornamentació es basa amb fauna d’un bosc, fauna molt diferent i dispar: óssos, paons reials, micos, dracs i una mena d’homes vegetals.

995 (7)                                                                                                                                                                                                                                     ós 995 (11)                                                                                                                                                                                                                                     mico 995 (10)                                                                                                                                                                                                                                    home 995 (6)                                                                                                                                                                                                                                 drac 995 (3)                                                                                                                                                                                                                               paó

Un altre fet a esmentar de l’edificació és que el 1913 Josep Maria Jujol dissenyà l’ascensor de la casa.

996g

Comparteix

  Etiquetes: , , ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús