SORT – Hotel Pessets

A la turística població de Sort, capital del Pallars Sobirà, a la província de Lleida, destaca plenament una mostra de modernisme popular, l’Hostal Pessets.

Es tracta de la reforma de l’antiga fonda que van fer el matrimoni format per Josep Farré Rafel i l’Adelaida Betriu en fer-se càrrec d’un negoci que havia obert les seves portes a mitjans del segle XIX.

La façana és plena de cares amb expressions burlesques, però el que més crida l’atenció és la presència de dues sirenes de tors nu, cua de peix i ales que no sabem què feien per aquells indrets, potser trobar-se amb alguna dona d’aigua de les valls, figura molt present en la mitologia pirinenca (a Euskal Herria hi ha l’equivalent en les lamies)

L’edifici és del 1922-1923.

 

 

Comparteix

  Etiquetes:

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús