Mataró – Casa Ibern

El carrer Guifré el Pelós de Mataró presenta una sèrie de casetes projectades per en Puig i Cadafalch en la seva etapa mataronina  (1896/98). Són cases molt senzilles, amb poc d’interès. Les vaig anar a visitar per ser-ne d’en Puig i va ser llavors que em va cridar l’atenció aquesta edificació en el número 20.

Es tracta d’un projecte primerenc de l’arquitecte Jeroni Francesc Granell i Manresa, un dels autors més notables del modernisme català. Tot i ser un edifici historicista, presenta alguns detalls premodernistes que el fan interessant: els relleus de les mènsules del balcó i de les llindes, amb el seu bestiari medieval, l´ús mudèjar del maó vist i la torratxa central.

El va projectar el 1895 per a Josep Ibern.

Esperem que la casa estigui catalogada.

Comparteix

  Etiquetes: ,

  Comentaris

  • Marcel

   12/05/2010 - 12:17

   Jo també espero que aquesta casa estigui catalogada. Però tampoc no sé si seria garantia de res, perquè l’Ajuntament de Mataró fa i desfà el que li dóna la gana. I si no, mireu el que està passant amb el trasllat de la fàbrica modernista de Can Fàbregas i de Caralt…

  • Tweets that mention Mataró – Casa Ibern – Descobrir.cat — Topsy.com

   12/05/2010 - 17:21

   […] This post was mentioned on Twitter by Descobrir.cat. Descobrir.cat said: La casa Ibern de Mataró, al blog Patrimoni a l'abast… http://ow.ly/1K8X9 […]

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús