Una terrisseria romana a Òdena

 

Als camps de Viladés, dins el terme d’Òdena (Anoia), a l’indret conegut com Ripoll de Can Brunet, hi ha un jaciment arqueològic de gran interès. Es tracta d’una terrisseria d’època tardo-romana o visigòtica (segle IV-VI dC). Estava dedicada a la producció de teules romanes planes i corbes, i maons. Constava de dos forns, les dependències centrals i dues àrees de magatzem que incloïen gerres de grans dimensions que eren enterrades parcialment.
L’any 1999, Josep Plaxats va realitzar una reproducció de teules romanes reproduïdes d’un tros de teula original trobada a l’excavació.
Per arribar-hi cal seguir un camí rural que surt del km 7,5 de la carretera d’Igualada a Manresa. Es pot fer en cotxe.

Comparteix

  Etiquetes: ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús