Entrades amb l'etiqueta ‘Baix Penedès’

VENDRELL – Palau dels Nin

dilluns, 9/07/2012

Al carrer Major núm. 25 d’El Vendrell i formant part del portal del Pardo, s’alça aquest casal renaixentista de la família dels Nin, un descendent dels quals portava el renom de Pardo d’aquí el nom del portal.
Aquest palau estatja actualment el Museu d’Apel·les Fenosa.
Compta amb finestres bellament esculpides amb temàtiques plateresques, galeria solana a la part que dóna part fora l’antic recinte emmurallat, torratxa i uns magnífics esgrafiats del s. XVIII.
Tot aquest conjunt seria digne d’una bona restauració, si més no, en la façana exterior.

Els esgrafiats de Cal Gener, a les Peces

dimecres, 9/06/2010

Al petit nucli de les Peces, dins el municipi d’Albinyana (Baix Penedès) hi ha un casal senyorial del segle XV-XVI, molt modificat durant el segle XVIII. Té portal adovellat i un contrafort atalussat de pedra al seu costat. Les finestres i balcons són emmarcats de pedra, amb escuts a la llinda, on hi ha també les dates de 1698 i 1778. El més destacat sòn els magnífics esgrafiats del segle XVIII, restaurats el 1984 per Jaume Amat. Hi ha diversos dibuixos geomètrics i motius arquitectònics de tipus clàssic centrats per un rellotge de sol. També hi ha diferents figures humanes, Segons Manuel Bofarull les figures de l’esquerra representen a Joan Gener Romagosa amb la seva muller, Antònia Ivern, casats el 1755. A la dreta hi ha la figura d’un soldat, que s’ha identificat amb Antoni Gener Ferrer i, a l’altre extrem, un home amb una dalla. A l’interior de la casa s’han descobert unes pintures de temàtica religiosa, molt malmeses, del segle XVIII-XIX.
L’edifici ha estat acuradament restaurat com a casa-museu i actualment està dedicat al turisme rural.