Meteorologia per a ruteros

Per tal de planificar les nostres rutes és molt necessari i prudent preveure el temps que farà. Per exemple, aquest cap de setmana, sobre tot dissabte, és perillós sortir a muntanya especialment al Pirineu pel canvi brusc de temps no imaginable si tinguéssim en compte només  el bon divendres que tindrem. Aquí en teniu la previsió de vent: Meteo per Ruta dissabte

Les condicions de temps afecten al material que portem, en l’aixopluc previst en cas necessari, si menjar a cobert o a l’aire lliure, per on passar amb el cotxe o per canviar l’horari, el lloc o la data. Cal reajustar però …. una sortida programada no es suspèn mai!!  Hem de trobar les eines necessàries, més ajustades a les nostres necessitats que les que s’ofereixen de forma general als mitjans, però alhora que siguin prou fiables. Mirarem d’ajudar-vos.  

El primer que ens podem preguntar és el grau de fiabilitat de les previsions meteorològiques que ens ofereixen. Coneixem a bastants dels professionals que les elaboren i tenen un gran nivell de coneixements i experiència però: són fiables els models predictius que fan servir?  Ens ho respon l’ Ivan Herrera http://www.ihm-meteo.com/ : La fiabilitat dels models meteorològics és força alta (superior al 60%) durant les primeres 54 a 72 hores. Encara, a partir del segon dia, hi poden haver canvis substancials. A partir de les 72 hores i fins a les 100-120 hores, parlem de tendències potencials encara per confirmar (que poden ser més o menys sòlides, depenent del model i de la seva “insistència”). A partir de les 120 hores, parlem de tendències relatives, subjectes a canvis que poden ser importants, i pel que fa la fiabilitat baixa per sota del 40%”.

Partint d’aquesta base us afegim una llista d’eines que us poden ajudar i on podreu fer un entrenament concret per aquest dissabte.

Per la nostra part tenim una humil plana a facebook on, amb les limitacions del format i del temps disponible, us podem atendre: https://www.facebook.com/home.php#!/pages/Meteo-per-Ruteros/315917101806938

Hi han moltes més eines però per començar ens sembla suficient. Que en gaudiu!

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús