Ruta per llaminers!

Agramunt, dolça passejada  una ruta a peu per la vila del torró i la xocolata a la pedra.

No és menja cada dia un torró documentat des del 1741 ni es compra a una botiga que el ven des de 1775!! Si a més a més hi afegim una església parroquial inclosa a la Ruta del Cister, un Ajuntament barroc i dos espais d’art i poesia contemporània, l’Espai Guinovart i Lo Pardal;   la visita es va fent cada cop més interessant.

A Rutes per viles i racons sempre us animem a fer un zoom al territori per veure’l al detall. Si ho fem a Agramunt farem noves troballes: la Plaça del Mercadal, una de les primeres del país fetes amb projecte previ, on hi podrem fer un mos; el refugi antiaeri museïtzat sota l’església parroquial; els parcs per les vores del riu Sió o fins hi tot arribar-nos al Pont de Ferro per on passa el Canal d’Urgell.  Al nord de la vila hi trobem els curiosos safareigs o, amagat a la vista, un pou de gel ben conservat. Finalment, tot sortint de la vila no deixeu de visitar el Pilar d’Almenara, inclòs en la Ruta dels Castells de Sió,  amb unes vistes privilegiades a la vall del Sió i Agramunt.

Espai Guinovart

Església de Santa Maria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bona ruta!

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús