La descoberta de Savassona

A què es deu que l’Espai Natural de les Guilleries hi porti afegit el terme – Savassona – ?  Us ho expliquem a la nova ruta de Descobrir.cat per fer amb nens i en dos trams, ambdós molt assequibles.

http://www.descobrir.cat/ca/rutes/savassona-i-els-cingles-de-vilanova-458.php

Aquesta separació en dos ens ha fet tenir problemes tècnics alhora de visualitzar el mapa en la ruta de Descobrir.cat, però tant al pdf com al track ho teniu bé per poder-vos orientar sense problemes.

El Molinot Tavèrnoles

Bassa del Molinot

Pel matí ascendim des del Molinot i la Font de la Soleia fins a la cinglera de Vilanova, la parenta petita dels cingles de Tavertet i Collsacabra i enllaç natural amb la Serra dels Munts. Una sortida assequible que es pot allargar a gust de cada caminant, però nosaltres ens reservem doncs després de dinar tenim prevista una altra visita…. Les vistes són infinites des de Vilanova de Sau als nostres peus fins el Montseny, Guilleries, Tavertet i Collsacabra. L’embassament de Sau també es deixa veure.

Cingles de Vilanova

 

Intrigats per aquest nom afegit a l’Espai Natural – Savassona –  anem sortint de dubtes a mida que ens hi acostem. L’entorn del castell de Savassona no defrauda i ens ofereix tota una varietat d’ambients tant naturals com humanitzats, a reduïda distància un de l’altre. Comencem per la pujada al turó de Sant Feliuet passant per la necròpolis neolítica i per les enormes roques que s’han anat desprenent del turó principal. Des de dalt tenim una esplèndida vista sobre el castell i l’ermita de Sant Pere de Savassona on ens hi atansem pel mateix camí pel que hem pujat, però hi ha l’opció d’allargar-ho fent una ruta circular. Sant Pere de Savassona i el seu castell són part d’una finca privada on encara s’hi viu, però ens hi podem acostar prou com per contemplar més de prop tot el conjunt que vèiem des del turó.

Castell de Savassona i Sant Pere

El castell de Savassona

Nosaltres ho hem fet a peu, però hem descobert un lloc molt interessant per fer amb bicicleta de muntanya, amb recorreguts espectaculars i alhora assequibles per a nivells mitjans de pràctica.

 

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús