Prendre notes de viatge: versió pràctica o romàntica?

Prenent notes en una llibreta de paperCompany de viatge prenent notes en una llibreta de paper.

Les llibretes de paper, especialment les d’una famosa marca de cobertes negres que no mencionaré, formen part de la iconografia de viatgers i reporters des de fa molts anys. Jo mateix n’he regalat algunes a qui sabia que iniciava un viatge especial i, de la mateixa manera, també jo n’he rebudes unes quantes. Però tot i l’atractiu que tenen, he de reconèixer que cada vegada les utilitzo menys, en favor de solucions menys analògiques i tradicionals. De fet, escric aquestes línies en un tren camí de Meknes, al Marroc, mentre a la finestra no hi ha res a veure perquè ja és fosc. Podria haver tret la petita llibreta de paper que sempre porto, però en canvi he preferit utilitzar el mòbil per a començar a escriure el text d’aquest post. Els avantatges són evidents, per una banda no m’he de preocupar de fer mala lletra a causa dels sotracs però, sobretot, quan l’hagi acabat només caldrà una senzilla sincronització per tenir-lo llest per a ser revisat i publicat sense necessitat de ‘picar-lo’ de nou al portàtil.

Prenent notes al mòbilLes meves notes de viatge al telèfon mòbil.

Si ho voleu provar trobareu un munt d’aplicacions per a ‘smartphones’ que us ho posaran ben fàcil (fins i tot la famosa marca de llibretes de cobertes negres té la seva pròpia aplicació per a mòbils), però probablement la més coneguda de totes sigui l’anomenada ‘Evernote’. Com moltes altres, aquesta permet sincronitzar tots els dispositius dels que disposem tenint així les mateixes anotacions en tots ells. Tot i que va força bé, també és cert que la seva versió gratuïta té certes limitacions que poden fer la guitza als qui en vulguin fer un ús més intens. Hi ha però un gran nombre d’alternatives, així que potser val la pena remenar i triar una mica abans de decidir-se. Si no us voleu instal·lar una aplicació, o si us voleu estalviar problemes amb les limitacions de les versions gratuïtes, una molt bona alternativa és utilitzar el correu electrònic. Si teniu configurat el compte amb el sistema IMAP (el que permet sincronia entre dispositius) o utilitzeu aplicacions com la del ‘Gmail’, només cal que us envieu un correu electrònic a vosaltres mateixos per a tenir-ho tot guardat i a punt quan obriu el portàtil desprès d’una sincronia. Un consell, si enlloc d’enviar el correu guardeu aquest com a ‘esborrany’, també es sincronitzarà i, a més a més, el podreu editar sempre que ho necessiteu.

En tot cas, ja sigui mitjançant un sistema o un altre, es pot utilitzar el mòbil per a prendre un munt de notes diferents que van més enllà del que una llibreta ens pot proporcionar. Jo ja l’utilitzo per gairebé tot. Per exemple, sovint faig fotos amb el mòbil d’elements que vull recordar i més tard els reviso amb calma, per evitar parar-me a prendre notes al carrer (i gràcies a la sincronia tinc aquestes fotos sempre a mà a tots els dispositius). També anoto els comptes del viatge en un full de càlcul al telèfon, quelcom que em permet saber en tot moment la despesa acumulada i les mitjanes diàries (un aspecte força aconsellable de dur al dia, sobretot en viatges llargs). Això sí, hi ha un detall en el que reconec que la llibreta segueix guanyant al mòbil: les anotacions ràpides a l’hora de regatejar preus en un país com el Marroc. Tot i que en algunes ocasions he arribat a utilitzar el telèfon amb aquest propòsit, he de reconèixer que no hi ha res com treure llibreta i bolígraf.

Xifres de regateig durant el viatge a MarrocXifres de regateig durant el viatge a Marroc.

Comparteix

Etiquetes: , , , ,

Comentaris

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús