Fotos, camins i caminadors: el taller de fotografia i senderisme de Fotonature

— ¿Quant s’han apuntat?—

Li vaig demanar al  Tino Soriano que em tornés a repetir la xifra d’inscrits en el taller de Fotografía y Senderismo del Fotonature de La Palma i vaig començar a preocupar-me de veritat.

És cert que em sento còmode fotografiant camins, caminants i paisatges. Tot això forma part dels meus projectes i de les meves passions, però una cosa es sortir amb dos o tres amics a caminar amb la càmera i l’altra sistematitzar i explicitar allò que un fa per tal de poder transmetre-ho d’una manera ordenada i intel·ligible a un grup de persones —un grup que no era precisament petit.

No havia estat maia a a La Palma i el dimecres vam començar a buscar localitzacions acompanyats per Manuel, un excel·lent coneixedor de l’illa (moltes gràcies). No vam trobar la localització perfecta però sí una de prou bona. He de reconèixer que comptar amb les opinions de la Maria Rosa Vila i del Rafa Pérez em va facilitar les coses.

Finalment va arribar el divendres i a les 8 h del matí em vaig trobar amb un autobús (sí, sí, un autobús) ple fotògrafs desitjosos d’aprendre quelcom nou i que, entre “bon dia” i càmeres penjant, procuraven dissimular la incertesa de si perdrien o no temps. Van haver 46 inscrits i jo recomano sempre no passar de 15 (màxim 20) participants, ja sigui un taller o un itinerari guiat. Anem a morir d’èxit, vaig pensar, però cal intentar-ho…

Segueixo pensant que hagués estat millor treballar, com a mínim, amb dos grups però, el cert és que vaig acabar relativament satisfet amb els resultats. Les limitacions (les meves i les derivades del nombre de participants) es van veure feliçment compensades per un fet fonamental: la sintonia, la bona predisposició i les ganes de participar de tots. És a dir, per la capacitat que tenim les persones per empatitzar. Sensacional!

M’emporto un meravellós record de les persones amb les que vaig compartir el matí del passat divendres. M’emporto allò que sovint busco en un paisatge: humanitat.

No vaig estar gens pendent de fer fotos ni el dia era el millor, però aquí penjo algunes imatges dels exercicis que anàvem fent per tal que els participants recordin alguns dels moments viscuts. A més, si algú te ganes de recordar les imatges que vaig presentar durant la masterclass, pot trobar-les aquí.

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , , , , ,

  Comentaris

  • Maria Rosa Vila

   28/03/2012 - 11:43

   Estoy de acuerdo contigo, Rafael. Si el taller funcionó tan bien fue en parte gracias a la gente tan encantadora que vino, pero también gracias a tu buen hacer. Qué bien lo pasamos!

  • Rafael López-Monné

   28/03/2012 - 11:51

   Muchas gracias Maria Rosa.

  • Domingo Alemán

   01/04/2012 - 01:10

   He tenido la gran suerte de asistir con Rafael y Maria Rosa Vila a este paseo por la caldera. Gracias sobre todo por descubrirme a David Le Breton, y Alexander von Humboldt.

  • Rafael López-Monné

   01/04/2012 - 09:58

   Domingo. Ha sido placer estar entre gente tan receptiva y amable. Espero que nos volvamos a encontrar en el futuro. Un abrazo muy fuerte.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús