“Els castells són còsmics” i també xinesos

Colla de castellers xinesa Xiquets de Hangzhou al inci d'una gira a Catalunya.Hotel Calypso, Medplaya.Salou, Tarragones, Tarragona

Colla de castellers xinesa Xiquets de Hangzhou. Hotel Calypso. Salou. © RLM

“Els castells són còsmics, són energia positiva, molta energia positiva” comentava el cap de colla dels Xiquets de Hangzhou a Josep Solé, el president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Són precisament els de Valls, els padrins d’aquesta colla de castellers xinesos que, en poc temps, han estat capaços d’aixecar castells de set, amb  una sorprenent facilitat.

“Si aquests s’hi posen, ja podem plegar” ha estat el comentari de més d’un casteller vallenc, mig en broma mig en serio, al veure com aquests xiquets aixequen els seus castells. La veritat és però, que omple de joia també d’orgull —perquè no dir-ho— veure com aprecien els castells i com sonen les gralles en les mans de gent d’una cultura tant diferent de la xinesa. Potser sí que els catalans tenin quelcom d’universal. Ves a saber.

Més de 160 membres de la colla castellera de Hangzhou acaben d’arribar a terres catalanes per realitzar una petit gira. La colla és formada per treballadors de l’empresa tèxtil Antex i seran presents al Concurs de Castells de Tarragona, on col·laboraran amb la Colla Vella de Valls. Aquestes són imatges dels primers castells aixecats ahir mateix en l’hotel Calypso de Salou que els acull, per a sorpresa de russos, britànics, espanyols… Més globalització impossible. Apa, pit i amunt!

 

 

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , ,

  Comentaris

  • mteresa

   28/09/2012 - 17:10

   Com potser que despres de llegir i el teu article i de haber vist aquest mati a TV3 un reportatge d’aquets tema, es negui CATALUNYA, tenim molt per exportar

  • mteresa

   28/09/2012 - 17:11

   Perdo, tambe m’he deixat el exemple de CHILE

  • Rafael López-Monné

   28/09/2012 - 22:14

   Maria Teresa,
   Les rialles dels castellers xinesos eren fantàstiques, i el millor auguri que m’he trobat des de fa temps.

  • Josep Solé Tarragó

   01/10/2012 - 10:02

   Enhorabona pel reflex que fas d’aquesta excepcional experiència i felicitats per les imatges. Aquest cap de setmana hem compartit castells i vivències extraordinaris amb els Xiquets de Hanghzou. No ho podrem oblidar.

  • Cyntia Maciel

   02/10/2012 - 20:52

   Bona tarda! Que meravellosa la visita dels castellers xinesos. M’omple d’emoció i satisfacció que el fet casteller es difongui arreu del món.
   Com es diu el cap de colla de los Xiquets de Hanghzou? ¿Josep, me puedes decir?
   Una abraçada molt gran, como un castell de gamma extra.
   🙂

  • Rafael López-Monné

   02/10/2012 - 22:22

   Gràcies Josep, m’alegra que us hagin agradat les imatges. Moltes felicitats per la iniciativa. Fantàstica!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús