Confeti d’hivern

Si passegeu per alguns dels tranquils carrers de Salou (ara), encara trobareu els senyals de la disbauxada del Cos Blanc, l’acte central de la festa d’hivern de Salou que es celebra el primer dissabte de febrer. I és que el confeti té un marcat caràcter llibertari. Per molt que intentis controlar-lo, res! Es cola per tota arreu i, malgrat els esforços de les brigades de neteja, passaran dies abans que desaparegui completament el seu rastre.

El Cos Blanc és una desfilada carnavalesca de carrosses on el veritable protagonista són aquests petits bocinets de papers de colors. Se’n arriben a llençar més de 20 tones! La desfilada té el seu espai neuràlgic en el carrer Advocat Gallego que, per unes hores, es transforma en una espectacular discoteca, amb llums (550.000 vats), efectes i un DJ punxant música en directe. En aquest carrer es distribueixen estratègicament 20 canons encarregats de llençar el confeti per l’aire. Després, la gent fa la resta (podeu trobar confeti en llocs del cos que no haguéssiu imaginat mai!).

Si els balnearis i spas els trobeu massa tranquils, proveu un bany de confeti. Els que ho han provat asseguren que és especialment bo per exfoliar cabòries, manies i complexos (és clar que potser no en teniu cap i no us fa falta). No resol els problemes, és cert, però tonifica i ajuda a posar a punt l’arma mes poderosa amb que comptem els humans per afrontar les adversitats i transformar la realitat: l’alegria.

Aquesta és una festa jove, com la ciutat. No té cinc segles, és veritat, i haurà d’evolucionar, enriquir-se, destilar-se… però té la força de la joventut i es viscuda molt intensament. Sensacional!

Els visitants són benvinguts, però està pensada ben bé pels salouencs.  És ben cert que, de vegades, els rigors de l’hivern no ho posen fàcil, que potser lluiria més en una altra època de l’any. Tanmateix, perdria aquest punt de irreductibilitat, d’estratègia per combatre les apaties hivernals. En tot cas, està clar que en aquest país, quan se’ns posa una cosa al cap…

Festa del Cos Blanc.Salou, Tarragonès, Tarragona

Festa del Cos Blanc. Salou. © RLM

 

 

Les imatges corresponen al Cos Blanc de 2013

Comparteix

  Etiquetes: , , ,

  Comentaris

  • Jaume Salvat

   22/02/2014 - 20:39

   Rafel, m’ha fet pensar aquesta entrada del confeti d’hivern. Parlar de coses en les que no hi has estat mai obliga a una certa modèstia i jo mai he estat a la festa del Cos Blanc de Salou. De fet la festa en si m’atrau poc, només és una qüestió de gustos i no vull valorar res.
   M’ha fet pensar la capacitat que té la gent de fer-se seva la festa, de convertir una festa que associo a una manera de veure la societat molt rància en una festa molt a la mida de Salou, gairebé, pel que expliques, com una discoteca amb entrada lliure i on les generacions es barregen en un ritual molt antic on la desinhibició condueix al gaudi.
   M’ha agradat especialment això de que el confeti té un marcat caràcter llibertari. Confiem que les festes també el tinguin precisament això és una de les raons del seu èxit.

  • Rafael López-Monné

   25/02/2014 - 00:40

   Absolutament d’acord Jaume. La festa, ens ajuda a tornar a ser nens, i això és molt higiènic.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús