COVET – Santa Maria

En el Pallars Jussà, a la serra de Comiols, es troba el nucli de Covet. Tot i ser un poble molt petit, ens sorprèn per la seva magnífica església romànica. Aquesta es va erigir al segle XII i es va consagrar a Santa Maria.
La seva portalada està força ben treballada i ens explica com arribar a la salvació via el Cristianisme.
De fora a dins, trobem en un primer nivell el Pecat Original amb Adam i Eva al bell mig de la representació; en el segon nivell es troben Jesús i Maria amb el profeta Isaïes, el profeta Daniel i un home amb coloms tots ells donant peu a l’adveniment del cristianisme; els segueixen arcàngels i evangelistes, portadors de l’Evangeli; un grup d’àngels et situa al cel i allà, finalment, un Crist en majestat sostingut per dos arcàngels i símbols dels evangelistes: la salvació.

Uns panells et donen explicacions. Es poden realitzar visites guiades a l’interior del temple.

Comparteix

  Etiquetes:

  Comentaris

  • BytesLand

   28/03/2011 - 13:59

   After much reading and much to hear about the church of Santa Maria de Covet, its wonders, curiosities and angels carved on the lintel of his doorway, I finally had the good fortune of being able to visit a bright sunny day in March, accompanying Anna and Lucy, two friends who just knew and with whom I enjoyed a pleasant and fruitful “Romanesque exploration. ” Thanks to them, their contributions in the form of knowledge, images and enthusiasm that very excursion was one of the best in all my life!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús