El molí d’Albió, a Llorac

Molí fariner construït al segle XIII, que va ser propietat de l’orde del Temple. Està documentat des de l’any 1238. Conserva excepcionalment la seva estructura medieval, amb les sèquies, la bassa i el cacau. L’edifici sembla una torre fortificada, amb un matacà al pis superior. El soterrani, on hi havia el rodet, i la planta baixa o sala de moles, estan cobertes amb volta de canó apuntada. Adossada al molí hi ha una casa, més baixa, d’època posterior. Actualment, tot i que l’estructura es manté en bon estat, l’edifici es troba en complet abandó, malmès i envaït per la vegetació.

Es troba dins el terme municipal de Llorac, prop de Vallfogona de Riucorb.

Comparteix

  Etiquetes: ,

  Comentaris

  • Luis Gueilburt

   13/12/2010 - 20:14

   Parece mentira como se pierde casi todo el patrimonio romanico civil , ya queda muy poco o casi nada de estos ejemplos de industrias romanicas, deberia legislarse para conseguir la rehabilitación de la arquitectura romanica este molino es un buen ejemplo de eso que se pierde si no se actua rapidamente

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús