Cal Codina de la Quadra, a Prats de Rei

La quadra de Galí era un antic lloc documentat des del segle XI que pertanyia al terme de Sant Martí Sesgueioles fins que, el 1778, va ser unit a Solanelles i amb ell passà als Prats de Rei el 1840. El mas de Cal Codina de la Quadra és un edifici refet cap a l’any 1728, després de la batalla que va tenir lloc en aquest indret durant la guerra de Successió i que el degué deixar molt malmès. És un gran casal amb les parets de pedra, grans arcades a la planta baixa i finestres envoltades de grans carreus.

Adossada hi té la capella de Sant Antoni, comunicada amb la masia per mitjà d’un pont.Cconserva les quatre parets però la volta es troba completament esfondrada. Va ser construïda l’any 1743 i té unes considerables dimensions, la qual cosa testimonia la gran puixança del mas durant el segle XVIII. L’edifici té planta rectangular i una capella lateral a cada banda. Ara en un dels costats s’hi ha adossat un magatzem modern que desfigura completament el conjunt.

Comparteix

  Etiquetes: , ,

  Comentaris

  • apis

   28/11/2014 - 11:31

   Dins de la capella de sant Antoni, davant de l’altar, una llosa de pedra es va trencar i va posar al descobert unes escales que baixaven a un petita cripta. això deu fer uns 20 i pocs anys. Llavors la volta encara no s’havia ensorrat. Recordo una ossera i un munt de nínxols(no menys de 12) alguns ,la tapa s’havia desfet i deixava a la vista els ossos ven col·locats format la silueta estirada dels cossos humans.
   Fa uns 10 anys hi vaig tornar per veure si encara hi era. La volta ja estava ensorrada i dins la capella estava ple d’ovelles amb els seu corresponent gruix d’excrements! no vaig poder ni intuir on es trobava l’entrada de la cripta ni l’estat que es trobava. La imatge de la cripta, la foscor, el silenci, veure el pas del temps a les parets, que anava sol i era jove em van produir unes sensacions que recordaré sempre.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús