GARROTXA – Volcà Croscat

Tot i que no es tracta de patrimoni arquitectònic, si paga la pena parlar de la recuperació que es va fer fa uns anys de les grederes del volcà Croscat, situat a la carretera que va d’Olot a Santa Pau.
Després d’una forta pressió es va aconseguir que deixés de funcionar la pedrera que s’hi havia establert i recuperar el volcà com un espai natural visitable.
Es recomana de seguir el camí indicat que surt del pàrquing proper al volcà Santa Margarida, d’aquesta manera s’aconsegueix veure la magnitud del tall del volcà.
El volcà té uns 160 metres d’alçada i una base de 950 metres de diàmetre. En un principi era un de tipus estrombolià, amb activitat poc explosiva, com es pot observar en els blocs d’escòria, més tard l’activitat va ser més efusiva o explosiva en forma de bombes i de gredes (lapil·li) el qual es va anar dipositant al seu voltant tot formant el con.
El camí és força planer i la recuperació de l’entorn molt encertada i acaba amb una bona panoràmica de la muntanya, no així com en el proper Santa Margarida en el que després de la forta ascensió et trobes que no hi ha cap mirador des del que es pugui admirar el cràter, tan sols un allotjament rural que el tapa.

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús