Sant Feliu de Cadins, una joia per descobrir

L’antic monestir de Sant Feliu de Cadins està situat a 1 km del poble de Cabanes d’Empordà, al costat d’un gran mas del segle XIX, del qual fa de pallissa. Està documentat des del segle XII, quan era una casa monacal femenina adscrita a l’orde del Cister. Aquesta comunitat s’hi va mantenir fins al 1492.

L’església, de final del segle XIII, és un bon exemplar de l’estil cistercenc, transició del romànic al gòtic. Té una nau reforçada amb contraforts, creuer i capçalera rectangular. La nau és coberta amb volta apuntada mentre que el creuer i l’absis ho són amb volta de creueria. La portada mostra dos arcs degradats de mig punt.

És propietat privada i no és visitable. És un monument que per les seves dimensions i pel seu interès dintre de l’arquitectura del Císter, hauria de despertar l’atenció de l’administració pública.

Comparteix

  Etiquetes:

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús