ALCOVER – l’Abadia

L’edifici de l’Abadia d’Alcover s’atribueix al mestre de cases i arquitecte barceloní Pere Blai (1553-1620). Aquest arquitecte va treballar a la Catedral de Tarragona i va projectar, entre d’altres, el Castell-Palau de Torredembarra i la façana de la Generalitat a Barcelona, la que dóna a la plaça Sant Jaume. Va ser un dels principal artífexs del renaixement català.

A Alcover treballà en l’església Nova o de l’Assumpció i, a banda de l’Abadia, se li atribueixen també la Capella de la Concepció de l’avinguda de Reus i Ca Cosme.

La façana de l’Abadia ressalta en un carrer tan estret com el que es troba i cal remarcar els carreus molt ben treballats, els frontons triangulars damunt la balconada i la barbacana de fusta que sobresurt cosa d’un metre de la façana

.

Comparteix

  Etiquetes: ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús