BADALONA – Grups escolars anys 20

A partir dels anys 1920′ es van començar a erigir arreu del territori les anomenades “Escuelas Nacionales” i els “Grupo Escolar” per tal de fer arribar l’educació a tots els nens i nenes.
A Barcelona relacionem aquests edificis amb la figura de Josep Goday, però a la resta de localitats altres bons arquitectes també van realitzar obres similars.
A Badalona aquests edificis van anar a càrrec de l’arquitecte Adolf Ruiz Casamitjana, arquitecte poc estudiat i autor d’edificis modernistes tan emblemàtics com la Rotonda, la Casa Llorens i la Casa Castells. En aquest cas es decantà per l’estil noucentista, estil força desafortunat si el comparem amb el modernisme anterior i el racionalisme posterior, encara que ens ha deixat alguns exemples bons.
Com a mostra us deixo el Grup Escolar Ramon Muntaner (ara Lola Anglada), el Grup Escolar Ventós Mir i l’Escola d’Arts i Oficis, construíts entre els anys 1924 a 1928.

Comparteix

  Etiquetes: , , ,

  Comentaris

  • Jordi

   14/02/2011 - 09:11

   Pregunteu al consistori badaloní quin futur li ha preparat a les dues escoles més antigues de la ciutat. Ai Sr. Ventós i Mir, si aixequessiu el cap us en farieu creus de l’orgull que hi ha sobre el patrimoni de la ciutat !
   En què es reconvertiran equipaments escolars dels que els ciutadans ens enorgullim i volem donar als infants valors per conservar allò que és vell i fràgil davant tendències grandiloqüents i pot ser especulatives ?

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús