L’Harmonia de l’Hospitalet

Recentment, l’Ajuntament de l’Hospitalet ha conclòs la restauració de l’edifici conegut com l’Harmonia, situat al centre històric de la ciutat, al carrer del Xipreret.  És un casal senyorial del 1595 que va formar part de la finca de Torre Blanca, origen de l’Hospitalet, adquirida al segle XIV per una de les nissagues més importants de la contrada, els Oliver. És un edifici de planta quadrada i tres pisos, amb les característiques pròpies de les cases senyorials renaixentistes. Té galeria de solana amb arcs seguits de punt rodó, portal adovellat, finestrals amb llindes esculpides i una torreta circular amb funcions de guaita en una de les cantonades. La coberta és a quatre vessants. El nom de l’Harmonia és el de l’entitat que va ocupar l’edifici des del 1866. Ara forma part de les dependències del Museu d’Història de l’Hospitalet. Val la pena acostar-s’hi i fer un passeig pel carrer Xipreret, un racó romàntic i ple d’història.

Comparteix

  Etiquetes: ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús