BARCELONA – Gran Via, 733

A la Gran Via, entre els carrers de Sardenya i Marina i propera a la plaça de Toros Monumental, és notable aquesta construcció que va ser aixecar Jaume Rius l’any 1930.
L’obra d’una gran monumentalitat es veu sobredimensionada per la tribuna-mirador dels setè-vuitè pisos suportada per grans mènsules i el gran ràfec que l’aixopluga. També cal esmentar el portal d’entrada el qual juntament amb el balcó del pis principal formen un gran conjunt més propi del barroc espanyol. Profusió de detalls plateresc i renaixentistes completen la façana.


L’arquitecte que el va dissenyar fou Francesc Portillo el qual treballava per la família Rius com es pot veure en les cases de Padilla, 213-215 (1929) i la Fonda Rius davant de l’estació de França (1929). Una caracter´sitica d’aquest arquuitecte noucentista és que solia “firtmar” els seus edificis a la façana.

Comparteix

  Etiquetes: ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús