Entrades amb l'etiqueta ‘Alt Camp’

ALCOVER – l’Abadia

dimarts, 18/01/2011

L’edifici de l’Abadia d’Alcover s’atribueix al mestre de cases i arquitecte barceloní Pere Blai (1553-1620). Aquest arquitecte va treballar a la Catedral de Tarragona i va projectar, entre d’altres, el Castell-Palau de Torredembarra i la façana de la Generalitat a Barcelona, la que dóna a la plaça Sant Jaume. Va ser un dels principal artífexs del renaixement català.

A Alcover treballà en l’església Nova o de l’Assumpció i, a banda de l’Abadia, se li atribueixen també la Capella de la Concepció de l’avinguda de Reus i Ca Cosme.

La façana de l’Abadia ressalta en un carrer tan estret com el que es troba i cal remarcar els carreus molt ben treballats, els frontons triangulars damunt la balconada i la barbacana de fusta que sobresurt cosa d’un metre de la façana

.

MONTFERRI – Santuari de Montserrat

dimarts, 27/07/2010


A la petita localitat de Montferri, comarca de l’Alt Camp, es troba el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat.
Aquesta església va ser dissenyada i començada a construir per l’arquitecte Josep Maria Jujol, el qual hi intervingué entre els anys 1926 i 1929, després dels quals va restar inacabada.
L’obra volia imitar la muntanya de Montserrat i en la seva construcció va quedar palesa la importància dels arcs catenàrics, utilitzats tant sovintment per en Gaudí.
Entre 1990 i 1999, l’arquitecte Joan Bassegoda, a petició del rector local, va reprendre l’obra i la va concloure.
El seu aïllament del nucli urbà fa que ressalti en el paisatge en el qual s’hi adapta perfectament.