Les aigües tranquil·les de la riera de Navel

Ens estrenem en aquest blog de rutes amb una sortida fàcil.  Amb prou feines ens trobarem 50 m de desnivell màxim en tot el recorregut vora l’aigua, des de Can Fèlix fins al Molí de Vilajussana. Un recorregut molt agradable que ens permetrà anar fent parades en els llocs on la pedra fa de llera del suau curs del rierol. Tot i aquesta poca pendent, l’aigua ha esculpit capricioses formes en algunes de les roques  fent pensar que no sempre baixa mansoia i tranquil·la i que en temporades plujoses pot portar un bon cabal.

Capricis a la Roca

Poc abans del Molí ens trobarem un petit i allargat Pantà on s’hi recullen les aigües per les temporades més seques. Us aconsellem també seguir uns metres més avall del Molí de Vilajussana, per arribar-vos al salt que hi ha en el següent mas anomenat del Llop.

Salt de Mas del Llop

 

 

 

 

 

En l’últim tram de la baixada hem estat acompanyats, des de dalt del clot per on discorre el riu, per la silueta dels àbsides de Sant Esteve del Pujol de Planes, església del Romànic Llombard amb rectoria adjacent on ascendirem  per una pista ampla i sinuosa. Les vistes al recorregut que hem fet mereixen l’esforç d’una curta i costeruda pujada.

Una llera en força trams rocosa però accessible sense perill, la vegetació de ribera, l’embassament, el romànic, un molí habitat o el salt del Llop, fan aquest recorregut molt atractiu per fer en família. Llegiu el text complet de la ruta, amb tota la informació pràctica, el mapa i suggeriments de restaurants i allotjaments, en aquest enllaç.  

No deixeu d’aportar la vostra opinió, ajudar-nos amb els vostres comentaris o consultar el que necessiteu. Que en gaudiu tant com nosaltres!

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús